Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi šou

Govor tijela: Sanaderu godilo što je u središtu pozornosti

'28.10.2011., Zupanijski sud, Trg Nikole Subica Zrinskog 5, Zagreb - Ivo Sanader, bivsi premijer i bivsi predsjednik HDZ-a prvi put u sudnici gdje mu se sudi po prvoj optuznici koju je protiv njega po
Foto: 'Antonio Bronic/PIXSELL'
1/3
28.10.2011.
u 23:00

Kad je odgovarao na sučeva pitanja, pokazao je znakove dominacije i agresije, to su ruke s dlanovima prema dolje i tijelo jako nagnuto naprijed – kaže Ljiljana Buhač.

Iako je danas, kao u stara vremena, bio meta nekoliko desetaka fotoreportera i još toliko novinara, sve zajedno stotinjak predstavnika sedme sile, bivši premijer davao je ipak sasvim drugu sliku nego onu koju smo gledali iz dana u dan od studenoga 2004. do kraja lipnja 2009. godine. Na sebi nije imao odijelo, nego hlače i majicu, sportske cipele, a oslanjao se na štaku.

>>Odvjetnici: Sanader u bolnici ostaje do ponedjeljka

– Ispričavam se što nisam došao u odijelu. Rečeno mi je da idem u bolnicu – rekao je Sanader.

Je li osoba koja je šest godina vodila zemlju, a Uskok ga sumnjiči i da je paralelno vodio cijeli niz tajnih poslova, mogla tako pogriješiti, jesu li mu odvjetnici zaista rekli da se pripremi za bolnicu umjesto za prvi izlazak na sud koji će odlučivati je li on prvi hrvatski ratni profiter? Teško je to povjerovati. Međutim, danas je Sanader, kad oko njega nema pompe i strahopoštovanja, kad nema Ratka Mačeka koji ga je i fizički štitio od novinara, sasvim drugi čovjek. Ljiljana Buhač, stručnjakinja za komunikaciju, kaže kako je očito da je riječ o još jednoj predstavi bivšega premijera.

– Vidjelo se da mu godi što je u središtu pozornosti novinara. Nije se meškoljio. Na njemu su vidljivi znakovi umora, a povremeno je djelovao zabrinuto. Vidljive su promjene, ali zatvor mora ostaviti traga na svakome pa i onome tko zna da je nevin. Sanader je pokazao znakove zaštite, kad je prekrižio ruke te kad je sjeo u sudnici sa štakom ispred sebe i raširenim nogama, a to je znak da je ispitivao novi prostor. Kad je odgovarao na sučeva pitanja, pokazao je znakove dominacije i agresije, to su ruke s dlanovima prema dolje i tijelo jako nagnuto naprijed – kaže Ljiljana Buhač.

Ističe kako sucu Turudiću, iako je na glasu kako terijer, neće biti lako jer će Sanaderova predstava potrajati. Slično tome, u svemu samo veliki šou bivšega premijera vidi i psihologinja Mirjana Krizmanić, koja kaže da je Sanader smršavio, djeluje uredno i siguran je u sebe.

– Bila sam iznenađena što tako djeluje - kaže Krizmanić.

Ključne riječi

Komentara 93

RE
retrovizor
12:21 29.10.2011.

the show goes on...heheh

OB
-obrisani-
12:29 29.10.2011.

Ivo je nevini vitez jer je prava hrvatina, nije Sloveniji dao ni milimetra i uz sve to je Hrvatsku uveo u EU do 2007..Ivo je legenda smijeha u Sloveniji..

GO
gOOgLer
11:38 29.10.2011.

Koje gluposti stručnjaka za govor tijela..., možda je Sanader i u govoru tijela poliglot :-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije