Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Govor mržnje treba mrziti, no nije na medijima da provode represiju i cenzuru

Podrži li Vlada nove zakone o medijima, prema kojima oni od stupova slobode postaju organi gonjenja, sunovratit ćemo se u goru i mračnu prošlost

Komentari 36

Avatar DeletedUser
DeletedUser
08:36 13.12.2020.

Jedini govor koje se mora sankcionirati je poziv na nasilje. Ljudi moraju imati pravo reći svoje mišljenje o bilo čemu i bilo kome. Prava tema ovdje je ograničavanje slobode govora.

VL
Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
08:44 13.12.2020.

Ovakav zakon vraća nas ber pedeset godina unatrag što znači u doba bivše “šuge” . I ok je kaj to meni smeta al ne kužim zakaj smeta nekim ljudima koji inače otvoreno favoriziraju istu tu šugoslaviju .

VL
DU
Deleted user
08:55 13.12.2020.

Treba zaštititi lik i djelo nas hadezeovaca. Nama danas svaka šuša može reći da smo lopine i poslije toga pojeo vuk magare. Ja hoću samo jamiti pošteno i nakon toga biti slavljen i ugledan.

VL
MU
Mud
08:45 13.12.2020.

U novom zakonu će biti uvedena i rodna ideologija,pa obratite pozornost na glasovanje Petir,Stiera itd..ovi ostali dižu ruku na khm Plenkovića.

VL
Avatar nosac
nosac
08:48 13.12.2020.

u americi sam došao u pivnicu na jednome pisoaru slika trumpa, na drugome obama, na trećemu hilari i pišaš na koga hoćeš, a kod nas zaštita lika i djela velikog nepogrešivog vođe...ako taj zakon prođe sve će moći staviti pod govor mržnje moći ćemo pisati samo druže plenki ljubičice bijela....

VL
Avatar Mad Rascal
Mad Rascal
11:24 13.12.2020.

Cak i bez tog novog zakona, mediji a i gradjani su vec i previse cenzurirani. Doduse, ne bas svi, jer ako ste neko ljevicarsko blebetalo, sloboda govora vam je neogranicena. Ali ako ste ne daj Boze neki "ekstremni desnicar", ehhh... pravila su u tom slucaju gora nego u vrijeme "verbalnog delikta"! Vjerujem da bi se i novi zakon primjenjivao u skladu sa postojecim stanjem... Ljevicari bi mogli jos zesce siriti svoju "ljubav i toleranciju" prema bliznjemu svome, a "ekstremne desnicare" bi specijalne jedinice policije lovile i na radnom mjestu, na utakmicama, na ulicama, po kaficima... u slucaju da su nekim komentarom ili vicom ugrozili sigurnost dragog i voljenog "velikog vodje"...

VL
Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
10:00 13.12.2020.

Mrziti je prirodna ljudska emocija. Ja mrzim kuhane mrkve, naprimjer. Ne vidiš me da zbog tog idem po kućama i pljujem u lonce. I iskreno ovdje kažem da ih mrzim. Mrzim i komunjare. I šta sad?!

VL
LL
lijepa_li si
09:39 13.12.2020.

devedeset posto onih koji siju mržnju su ljevičari, "bezzemljaši" i oni samo s "kućetom i mačetom"

VL
DU
Deleted user
09:41 13.12.2020.

Ionako očajno pravosuđe natrpavaju zakonima koji su smišljeni da se provode selektivno. Pa tko ne bi selio kad te kod zdrave pameti stalno budalom prave gluplji od tebe?

VL
LA
lak0
10:08 13.12.2020.

Zar autor Ivanković pledira za objavljivanje vulgarnosti kokima trenutno "časte" hrvatskog predsjednika Milanovića? Još strašnije uvrede naši su portali objavljivali o K. Grabar Kitarović. Na B92 ćete naći samo interesantne, konstruktivne komentare. Zašto naši portali ne bi jednako tako selekcionirati komentare

VL
DU
Deleted user
11:31 13.12.2020.

Plenkovic je trgovinom dosao na vlast a sad se represijom zeli i odrzati na vlasti.

VL
CH
chanchir
10:47 13.12.2020.

Točno ,slažem se....Zato ja i mrzim HDZ....i zato što su lupeži....

VL
Avatar comparator
comparator
09:58 13.12.2020.

Ako misle da ću ih prestati kritizirati na blaži način onda se gadno varaju. O mržnji govore jer im je to izgovor za cenzuru !

VL
DU
Deleted user
09:49 13.12.2020.

Budimo realni, čitav ovaj zakon služi samo i jedino tome da se iz medija ukloni kritika na račun HDZa i njegove vojske uhljeba i lopova, bilo od strane novinara ili čitatelja.

VL
Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
12:38 13.12.2020.

Pa nije ni na državi, Ivankoviću osim ako se ta država ne zove NR Kina.

VL
IV
Ivor
12:49 13.12.2020.

Poznata poslovica kaže: “ Ne laje pas radi sela nego sebe!”. Tako i kad novinari napadaju moderiranje komentara, napadaju ga jer su zajedno sa svojim urednicima u strahu od manjih primanja i manje plaće. Da im ne prijeti tanji novčanik, imali bi drugačije mišljenje. Nek samo uvedu odobravanje komentara prije same javne objave i riješit će 99% problema, a profit i zaradu novinara ne smijemo staviti ispred civiliziranog načina komuniciranja i zaštite mentalnog zdravlja Hrvatica i Hrvata, odnosno svakog tko čita novine.

VL
Avatar Observer
Observer
14:07 13.12.2020.

Neprihvatljivo je da se kontrola misljenja i komentiranja naziva cenzurom, voljeni bruxellesac je uveo novi termin "Sanitarni kordon"

VL
GE
gec51
16:02 13.12.2020.

Portali moraju selektirati komentare i "mrzitelje" ne objavljivati i točka!Odgovorni su .

VL
IK
ikbmibm
09:50 14.12.2020.

Hrvatska nema istrazivačko novinarstvo.nego prokazivačko .

VL
DD
ddh
09:14 13.12.2020.

Tocno je to, da se mediji moraju pretvarati u organe gonjenja, ali mediji su ti koji ljude osudjuju i prije nego ih je sud osudio i time onda podsticu govor mrznje. Mediji su ti koji plasiraju lazi,, koji podmecu i i spletkare i time govor mrznje podsticu. Mediji nisu u fukciji principa izvjestavanja, nego su u funkciji jednostranog komentiranja, po onda i to podstice govor mrznje. Lazi koje plasiraju mediji se ne mogu niti nabrojiti jer ih je previse. Star "novinarke" poput Ive Puljic Sego ili Petre Maretic Zonje koje su kraljice pisanja po principu "kako se cuje" ili "kako vijesti dolaze iz izvora blizu vrha HDZ- a, ali neominovanog izvora posticu i podsticale su mastu i govor mrznje. Mediji su ti koji poput Indexa ili Narod.hr falsificiraju noviju hrvatsku povijest i vrijedjaju veliku vecinu gradjana. Mediji su ti koji poput Stankovica stalno provociraju cijelu Hrvatsku. Clanci Ante Tomica ili Lovricke su cesto cisti govor mrznje. Sloboda medija je jedan od stupova demokracije, ali medija koji neutralno i opsirno informiraju drustvo, ali takvi mediji u Hrvatskoj u 90% slucajeva ne postoje. Lazi, podmetanja i spletkarenja nije nesto sto bi se moglo definirati kao sloboda medija i zato je taj novi zakon o medijima i potreban.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.