Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTO KAO 2001.

Gotovo polovica Amerikanaca u strahu od previsokih cijena energije

Nakon ponoći građane očekuje osjetno poskupljenje goriva
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
01.04.2022.
u 16:21

Istraživanje je provedeno od 1. do 18. ožujka, kada su cijene benzina u SAD-u dosegnule rekordnih više od četiri dolara po galonu (3,7 litara) u prosjeku

Gotovo polovina Amerikanaca strahuje da bi im energija mogla postati preskupa ili nedostupna, a njih 44 posto energetsku situaciju smatra vrlo ozbiljnom, kao i u vrijeme naftne krize 70-ih godina prošlog stoljeća, pokazalo je istraživanje Gallupa.

Čak 47 posto ispitanika izjavilo je u Gallupovoj anketi da jako strahuju od poskupljenja i problema u opskrbi energijom, utvrdio je Gallup. U istom razdoblju prošle godine energenti su jako brinuli 37 posto ispitanika, a u 2020. godini samo njih 22 posto.

Podjednako velik broj ispitanika pribojavao se visokih cijena i nestašice energenata 2001. godine, podsjeća Gallup.

Istraživanje je provedeno od 1. do 18. ožujka, kada su cijene benzina u SAD-u dosegnule rekordnih više od četiri dolara po galonu (3,7 litara) u prosjeku.

Gallup je utvrdio i da 44 posto ispitanika energetsku situaciju u SAD-u smatra „jako ozbiljnom”, kao i u vrijeme naftne krize u 70-im godinama prošlog stoljeća, kada je Gallup prvi puta proveo anketu.

Najviši udio ispitanika, njih 58 posto, ocijenio je energetsku situaciju „vrlo ozbiljnom” u svibnju 2001., razdoblju snažnog rasta cijena i redukcija struje u Kaliforniji zbog nestašice.

Najnovija anketa pokazala je i da su ispitanici podijeljeni u pitanju treba li prioritet biti zaštita okoliša ili razvoj novih izvora energije - 50 posto njih dalo bi prioritet okolišu, a 46 posto proizvodnji energije.

Samo 38 posto ispitanika odobrava energetsku politiku predsjednika Joea Bidena, a 36 posto podupire njegovu ekonomsku politiku, navodi Gallup.

Situaciju iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

>> VIDEO Uhvatili razgovor ruskog vojnika i njegove supruge: 'Ukrao sam kozmetiku za tebe, ovi su jako bogati'

Komentara 1

WT
WTF!
20:22 01.04.2022.

Zaboravili ste spomenuti da im pun kofer Bidena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije