Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ključna američka agencija potvrdila
Povratak na članak

Gotovo je! Joe Biden je i službeno pobijedio, može početi proces prijenosa vlasti

Izborno povjerenstvo Michigana u ponedjeljak je potvrdilo rezultate američkih predsjedničkih izbora, održanih 3. studenoga, prema kojima je u toj državi pobijedio demokrat Joe Biden.

Komentari 159

DI
Dingo
08:34 24.11.2020.

Dovoljno je pogledati Tweet predsjednika Trumpa da saznaš da je sve to dio procesa i da borba njegovog tima nije prestala. Nigdje informacija da prebrojavanje u Georgiji nije opet bilo u skladu sa izbornim zakonom i da u svakoj ima više glasova od broja glasaća.

VL
OO
oo8787
10:27 24.11.2020.

Još uvijek nisu završili sudski procesi oko krađe glasova

VL
RA
radijatori
10:26 24.11.2020.

Autor članka: Hina. Ali to ništa ne smeta ispranim mozgovima. Preporučam im da niti ne čitaju više novine nego da si ugrade čip kojim će im ovakvi primjeri izvješćivačkog i istraživačkog novinarstva odmah stizati izravno u onaj dio mozga što ga dijelimo s gmazovima.

VL
IN
Indy500
09:06 24.11.2020.

Sa pravne strane gledajući... nije pobijedio... niti je to još službeno.

VL
NC
NC
11:11 24.11.2020.

Najveća izborna prevara u povijesti!

VL
PL
Planer
17:11 24.11.2020.

Već je bilo najmanje 10 članaka proglašenja pobjednika,neki još me razumiju da je završna riječ na elektorima i ustavnom sudu.

VL
SI
sisavac
06:51 24.11.2020.

super, sad će legalizirati pedofiliju i u americi! neće više samo nizozemska biti otok... ljudska prava iznad svega! roditelji, čuvajte djecu, stižu gladni ljudi. eto, smetao vam je trump koji vam je u lice rekao tko i što ste, pokazao gdje vam je mjesto. a ovome nećete smjeti ni prigovoriti, jer će one iste mreže kroz koje ste napadali trumpa, vaš govor ocijeniti kao govor mržnje, i uklanjati sve što je protiv bidena. kao i do sada, da se ne lažemo.

VL
DU
Deleted user
10:50 24.11.2020.

Duboka država je izvela klasičnu izbornu prevaru

VL
RA
RADIKALAN
11:22 24.11.2020.

Ustav SAD-a predviđa ovakve situacije kad se dogodi izborna prevara, vrhavni sud ima pravo i obvezu poništiti izbornu krađu. Podrška predsjedniku Trumpu u daljnjoj borbi protiv internacionalnih socijalističkih prevaranata!

VL
MI
Miaka
07:28 24.11.2020.

da nije bilo korone Trump nikada ne bi izgubio ovo sa dopisnim glasovanjem treba uvesti i kod nas da i naša dijaspora može glasovati e to bi onda bilo regularno i vjerodostojno

VL
PR
Prat
07:44 24.11.2020.

Sad će pantelija..novi ratovi..eno u africi već kipi u somaliji

VL
MA
Marsi
18:55 26.12.2020.

Kada ce te vec jednom prestati kakiti!

VL
Avatar ukurtapash
ukurtapash
00:21 25.11.2020.

nadam se kako je barem dio vas shvatio kakvo kolosalno cesme je HINA. i ne samo HINA, nego i AP, i AFP, i reuters, i cnn, i faux, i le monde, i der spiegel, i vecernjak, i index itd. oni svi fakat misle da ako bidet pobjedi, da ce im ljudi opet poceti vjerovati.

VL
Avatar manjejeviše
manjejeviše
07:23 24.11.2020.

Kreće ponovno urušavanje SAD-a.

VL
SU
SULUD
06:55 24.11.2020.

Hahaha Biden kao najugroženija skupina kreće u borbu protiv korone. Nije li to poziv našim osamdesetogodišnjaka da se zapravo nemaju čega bojati?

VL
Avatar vasilije
vasilije
14:09 08.01.2021.

Znači, baš sve je, u potpunoj disproporciji u odnosu na veličinu i vojnu i ekonomsku snagu zemlje u kojoj se radnja dešava. Svakako, „državni udar“ iz Amerike ostavlja snažan utisak da je na sceni možda i poslednji čin urušavanja jedne moćne imperije kakvu smo znali. Da u ispodprosečnoj akcionoj jurnjavi kroz holove Kongresa, dok pucaju stolovi i lampe i lete papiri, bespovratno nestaje slika jedne velike zemlje koja je mnogima bila ideal, i koja je imala ambiciju da svoju slobodu i demokratiju seje i drugima po svetu. Šarada sa čuvene Pensilvanijske avenije nedvosmisleno govori da i Amerika i svet ulaze tokom 2021. u novu epohu u kojoj će, šarene rijaliti predstave, više nego ikad usmeravati istoriju. Prvi deo filma je završen, kakav li će tek drugi biti videćemo Ali je očito da drugi deo filma da će FEMA praviti scenarijo

VL
Avatar vasilije
vasilije
13:41 08.01.2021.

Kabala je debelo uzdrmana. Ovo neće da se dobro završi. Sada će početi cepanje SADističke tvorevine. Veliko broj država ne želi kabaliste na navlast. Sada će kabalisti pokrenuti FEMA sistem. Konclogori su spremni primiti pridošlice. Biće to Trampova elitaće to Trampova elita

VL
VI
VisAVis2
07:28 24.11.2020.

Jugo ljevica grca! U Bijelu kuću vraćaju se oni koji su i vojno i politički pomogli raspadu jugoskavije, udpistavi Nezavisne Hrvatske te na koncu, bombardirali Beograd!

VL
Avatar vasilije
vasilije
14:06 08.01.2021.

Udarne vesti bude planetu, reflektori svetskih medija se pale, sumanuti Tramp izdan od svih uzima pravdu u svoje ruke i sa nekoliko desetina bizarnih likova, mahom raščerupanih bradonja, kreće da „sruši Ameriku“ i izvrši „državni udar“. Naravno, pravda pobeđuje, varvari se izbacuju sa brda američke slobode – Kapitola, a naciji se samouverenom šmirom, sa peskom u glasu i sjajem optimizma u oku, obraća novi predsednik Amerike, dok gledaoci puštaju suzu, a ostavljeni i poraženi Tramp ne uspeva da okači ni tvit ni fotku na Instagram… Rez!.. Verovatno postoje neke zemlje koje mogu da dožive kao uverljive ove srcepucatelne i melodramatične scene sa Kapitol hila. Ali je, verujemo, teško u autentičnost ovih događaja ubediti, kako se, pod pritiskom naroda savija gvozdena zavesa i kako otpadaju cigle Berlinskog zida… Za one koji znaju šta je državni udar, šta su istorijski procesi nošeni milionima ljudi, šta su preokreti epohe i ozbiljni društveno politički potresi koji menjaju budućnost zemlje, poslednji vašingtonski igrokaz deluje komično samo što, nažalost, odnosi i stvarne žrtve. A za one koji su odrasli u bioskopu, uz Džona Forda, Sema Penkipoa ili Džona Milijusa, ovaj uradak podseća samo na neki studentski treš filmić netalentovanog sineaste u pokušaju.

VL
Avatar vasilije
vasilije
14:03 08.01.2021.

Amerika je postala ono što je pravila od drugim Banana- država .Amerika više ne liči čak ni na prvoklasne holivudske blokbastere već krupnim koracima ulazi u žanrove jeftine, naivne, niskobudžetne B produkcije. Umesto spektakla sa stotinama hiljada statista, apokaliptičnim dimomdimom i epskom energijom, videli smo u sredu u Vašingtonu tupavu i za mnoge providnu limunadu sa stupidnom kostimografijom, somnabulnom dramaturgijom i petparačkim zapletom.Po mejnstrim verziji, scenario je prost: Zli i pomahnitali Tramp poslao je svoje maskirane divlje vojnike da u Kongresu SAD zaustave konačnu potvrdu Džoa Bajdena za predsednika. Nekoliko desetina grotesknih fizionomija, koje samo podsećaju na gnevne luzere iz filma „Džoker“, upada u potpuno prepušteni i nečuvani Kongres, zauzima predsedničku fotelju, kancelariju šefice Predstavničkog doma Nensi Pelosi, primitivno iskeženo divljaju, keze se direktno u kamere, sve sa fašističkim i komunističkim tetovažama i napisima na odrpanoj odeći. Dakle, sve liči na naivan i diletantski režiran politički triler tokom koga bi pola sale već u prvim minutima, šokirano i razočarano, napustilo bioskop.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.