Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Gotovo 700 milijuna kuna za modernizaciju pruge Vinkovci-Vukovar

Projekt rekonstrukcije i elektrifikacije 18,7 kilometara pruge od Vinkovaca do Vukovara te obnove kolodvora i stajališta uz rješavanje željezničko-cestovnih prijelaza vrijedan je gotovo 680 milijuna kuna.
21. svibnja 2018. u 15:13 4 komentara 754 prikaza
Butković potpisao dva ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava od gotovo 700 mil. kn
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za nadogradnju i elektrifikaciju željezničke pruge Vinkovci-Vukovar te za nabavu autobusa za tvrtku Polet Vinkovci ukupne vrijednosti gotovo 700 milijuna kuna, potpisani su u ponedjeljak u Vinkovcima.

Butković potpisao dva ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava od gotovo 700 mil. kn MINISTAR U VINKOVCIMA Butković: Vlada je stabilna, a premijer ima podršku i u stranci i u koaliciji

Projekt rekonstrukcije i elektrifikacije 18,7 kilometara pruge od Vinkovaca do Vukovara te obnove kolodvora i stajališta uz rješavanje željezničko-cestovnih prijelaza vrijedan je gotovo 680 milijuna kuna.

Predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić izvijestio je na potpisivanju održanom na vinkovačkom željezničkom kolodvoru, kako će se pored elektrifikacije i modernizacije pruge obnoviti i urediti kolodvori i stajališta te osigurati željezničko-cestovni prijelazi čime će se omogućiti postizanje brzine od 120 spram sadašnjih 70-tak kilometara na sat te prijem interoperativnih teretnih vlakova.

Direktor Poleta Mijat Kurtušić kazao je kako će nabava sedam novih autobusa ukupne vrijednosti 15 milijuna kuna riješiti problem sa sadašnjim voznim parkom u kojemu je prosječna starost autobusa 14 godina.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je na potpisivanju kako se većina investicija nakon završetka gradnje autocesta polako seli prema željeznici.

"Ove godine nas očekuje i potpisivanje 300 milijuna eura vrijednog projekta od Koprivnice i Križevaca do mađarske granice. Isto tako, važnost pridajemo i desetom koridoru", rekao je Butković dodajući kako su sva nastojanja HŽ Infrastrukture stoga usmjerena prema pripremi dokumentacije za obnovu dionice Okučani-Vinkovci.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac poručila je kako Vlada čini sve kako bi potaknula razvoj istočne Hrvatske.

"Do sada (smo) ugovorili 33 posto sredstava u projektu Slavonija, Baranja i Srijem", kazala je uz ostalo Žalac.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić zahvalio je Vladi što, kako je kazao, kontinuirano ulaže u projekte u Vukovarsko-srijemskoj županiji. 

"Kada vidimo sve ove projekte vrijedne 680 milijuna kuna pa im pribrojimo budući nadvožnjak Borinci, 130 milijuna kuna koji se ulažu u izgradnju vinkovačke istočne obilaznice, dolazimo do iznosa većeg od milijardu kuna koje će izravno ili neizravno biti uložene u razvoj Vinkovaca. To je ono što smo željeli i očekivali potpisati u ovih godinu dana", kazao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ocijenio je kako je elektrifikacija pruge Vukovar-Vinkovci itekako potrebna, jer povezuje Vukovar kao administrativno i upravno sjedište Vukovarsko-srijemske županije s Vinkovcima, najvećim gradom te iste županije.

Butković potpisao dva ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava od gotovo 700 mil. kn
1 / 22
Zagreb: Ugašena vatra na vagonima koji su planuli na Glavnom kolodvoru
Željezničko-cestovni prijelaz Tema ovogodišnje konferencije - sigurnost mladih na željezničko-cestovnim prijelazima HŽ vlak Kasne s radovima HŽ: Ako ne ubrzaju radove na pruzi Dugo Selo-Križevci, mijenjamo izvođača Lorena Matejaš Prva žena strojovođa: 'Zašto bi ijedan muškarac vozio vlak bolje od mene'
Hrvatska - Španjolska
EP
Španjolski mediji ovako su najavili finale s Hrvatima: To smo već doživjeli
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • Aedes2017:

    Krali su,kradu I krasti će ! To je sudbina Hrvatske pod vlašću hdz veleizdajnika! No,dolazi I njima kraj,polako ali dolazi !

  • navi:

    a snjegočistaći?

  • Deleted user:

    Hz je vreca bez dna......