Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tema ovogodišnje konferencije - sigurnost mladih na željezničko-cestovnim prijelazima

10. konferencija ILCAD (International Level Crossing Awareness Day)
18. svibnja 2018. u 16:36 201 prikaza
Željezničko-cestovni prijelaz
Pogledajte galeriju 1/2

Međunarodna željeznička unija (UIC), organizator 10. konferencije ILCAD (International Level Crossing Awareness Day) kojom se na dan 7. lipnja u više od 40 zemalja svijeta obilježava Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima na željezničko-cestovnim prijelazima, ove godine suorganizaciju i domaćinstvo prepustila je Hrvatskoj, HŽ Infrastrukturi d.o.o. i Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Pokrovitelji Konferencije su Predsjednica RH, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Ministarstvo unutarnjih poslova.

Tijekom Konferencije mnogobrojni međunarodni i domaći stručnjaci iz područja željezničkog prometa i industrije zajedno sa stručnjacima iz područja cestovnog prometa, međunarodnih i domaćih institucija vezanih uz promet te partnerima iz područja prometa i sigurnosti u prometu razmjenom iskustava nastojat će razraditi načine dodatnog osvještavanja javnosti, osobito mladih, o odgovornome ponašanju u prometu. Stoga je krovna tema ovogodišnje konferencije usmjerena na sigurnost mladih na željezničko-cestovnim prijelazima.

Za građane Zagreba, osobito djecu i mlade 7. lipnja od 12.00 do 19.00 sati na prostoru ispred Muzeja Mimara domaćini Konferencije organizirat će edukativno-preventivni program.

Željezničko-cestovni prijelaz | Autor :

Učenici osnovnih i srednjih škola te svi posjetitelji moći će prisustvovat radionicama, kvizovima i organiziranim igrama na temu sigurnosti u prometu te koncertu.

Vjerujemo kako će i ova konferencija kroz tematska izlaganja te popratni sadržaj namijenjen javnosti pridonijeti jačanju svijesti o sigurnome kretanju preko mjesta križanja željeznice i cesta.

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
komentirala je
Nakon što je sve rasplakao s pjesmom njezina oca, javila se i Ella Dvornik