Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkriven spomenik

Gotovina: Na žrtvi branitelja izgradili smo kuću demokracije

Zadar: Svečano otkrivanje spomenika hrvatskim braniteljima
Dino Stanin/Pixsell
11.05.2017.
u 18:27

Naši branitelji, naša mladost, sanjali su s nama slobodnu i jaku Hrvatsku, rekao je Krstičević

Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević rekao je danas u Zadru otkrivajući spomenik poginulim braniteljima s tog područja da je sjećanje na hrabru hrvatsku mladost naša trajna obaveza, a umirovljeni general Ante Gotovina kako smo na njihovoj žrtvi izgradili kuću demokracije.

"Naši branitelji, naša mladost, sanjali su s nama slobodnu i jaku Hrvatsku. Nikad ne smijemo zaboraviti te dane borbe za opstojnost. Hrvatski branitelji s prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom na čelu čvrsti su kamen jedine domovine, a Domovinski rat temelj naše snage", rekao je na otkrivanju spomenika poginulim braniteljima u Zadru ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević.

Spomenik u obliku srebrne kocke postavljen je na Trgu kneza Višeslava u uvali Jazinama i djelo je akademskog kipara Tomislava Ostoje.

Prisjećajući se svih poginulih branitelja, umirovljeni general Ante Gotovina rekao je kako smo na njihovoj žrtvi izgradili kuću demokracije.

Zadar: Svečano otkrivanje spomenika hrvatskim braniteljima
1/10

"Naša kuća demokracije izgrađena je na temeljima Domovinskog rata i zato je Domovinski rat temelj hrvatske državnosti. Njime smo ostvarili našu samostalnost, našu sigurnost i slobodu koju danas imamo", istaknuo je Gotovina.

Gradonačelnik Božidar Kalmeta rekao je kako danas s dubokim osjećajima stoje pred spomenikom, ali ponosni i uzvišeni.

"Zadar se klanja žrtvi svojih branitelja, njihovoj neizmjernoj ljubavi prema domovini, neustrašivosti i odlučnosti u obrani svojega naroda, vjeri i konačnoj pobjedi", istaknuo je Kalmeta i dodao da je to trajni spomen na branitelje koji su svojim životima branili i obranili Zadar i Hrvatsku.

General Mladen Fuzul, izaslanik hrvatske predsjednice i vrhovne zapovjednice Hrvatske vojske Kolinde Grabar-Kitarović, istaknuo je da je taj spomenik "simbol žrtve i pobjede u Domovinskom ratu, koji simbolizira trajni spomen na naše branitelje".

Komentara 8

GO
golub
19:42 11.05.2017.

Jedni ratovali za imovinu a drugi za Domovinu i sada pitati zaboravljene branitelje kako zive.

MA
marijaqwer
19:52 11.05.2017.

Moramo vjerovati i nadati se da će biti bolje. Ali mi više nevjerujemo i ne nadamo se da će biti bolje.

Avatar pretorijanac
pretorijanac
19:03 11.05.2017.

Kocka ...... spomenik braniteljima Zadra.......hm,hm. Pojašnjenje bi pomoglo što je autor ovog spomeničkog uratka želio reći a vezano z Domovinski rat, zadarske postrojbe i poginule....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije