Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DEZINFEKCIJA KAO U VRIJEME COVIDA'

Gosti dobili virozu pa optužili hotel za trovanje hranom. Iz hotela kažu: 'Bazen je zatvoren preventivno'

Vela Luka: Tisuće okupljenih na koncertu "Trag u beskraju" u čast Oliveru Dragojeviću
Zvonimir Barisin/PIXSELL
18.08.2023.
u 11:47

"Uzeli su uzorak stolice nekoliko djelatnika i gostiju te briseve s površina, utvrdili su da se ne radi o trovanju hranom, već o želučano-crijevnoj virozi", navodi direktor hotela "Adria".

Turist iz BiH tvrdio je kako se sa svojom suprugom i djetetom otrovao hranom u hotelu "Adria" u Veloj Luci i kako oni nisu bili jedini koji su imali simptome trovanja već da se na iste požalilo 20-ak gostiju hotela. Smatrali su kako hrana koja im se posluživala u hotelu nije bila svježa. Kada je slučaj prijavljen menadžmentu hotela, dobili su odgovor kako se radi o virozi, a u međuvremenu su gosti primijetili da je zatvoren hotelski bazen pa su i to pripisali nastaloj situaciji. Uznemireni posjetitelji smatrali su kako hotel pokušava zataškati cijelu situaciju.

"Nakon dojave odmah smo se javili ispostavi sanitarne inspekcije u Korčuli, kao i Epidemiološkoj službi. Uzeli su uzorak stolice nekoliko djelatnika i gostiju te briseve s površina, utvrdili su da se kod naših klijenata ne radi o trovanju hranom, već o želučano-crijevnoj virozi. Kako su nam javili iz Hitne pomoći u Blatu, samo je jedna osoba imala jače simptome te je već sutradan bila puno bolje, s obitelji je krenula na put. Iako je slučajeva bilo i u drugim objektima, odlučili smo parovima iz BIH koji su se žalili na navodno  trovanje hranom refundirati novac", naveo je direktor hotela Deni Surjan, piše Slobodna Dalmacija.

Na upit Večernjeg lista komentirao je i zatvaranje hotelskog bazena. "Hotel je, prema preporuci epidemiologa, s obzirom na to da je riječ o virozi primijenio protokole pojačanog čišćenja i dezinfekcije kao u vremenu mjera za COVID-19. Bazen je također preventivno zatvoren dok se ne dobiju nalazi koji su upravo stigli i oni su negativni na mikrobiološke pokazatelje", naveo je Surjan.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Zbog Pelješkog mosta gosti se izmjenjuju kao na traci u Komarni

 

Ključne riječi

Komentara 1

ZP
Zabranjen pristup
12:27 18.08.2023.

Ti bazeni su zlo zivo,mi smo isto u obiteljskom hotelu tako . Djeca su bila dva tjedna bolesna i to bas jako,isto viroza. Od tad zaobilazimo te bazene u hotelima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije