Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP Ante Starčević

Gospodarska diplomacija za aktualnu vlast ne postoji

Čelnici stranke u Slavonskom Brodu
Foto: Vedran Balen
28.12.2014.
u 19:40

U ovoj stranci ističu kako Hrvatska na svoja diplomatska predstavništva troši preko 500 milijuna kuna, a plaće diplomatskih predstavnika su i veće od 60 tisuća kuna.

HSP dr. Ante Starčević pozvao je aktualnu vlast i osobito ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić da se očituju o tome što su tijekom svog mandata napravili i postigli po pitanju gospodarske diplomacije. Nedopustivo je, kažu, da se jedan od ključnih čimbenika hrvatskog gospodarstva nigdje je spominje. U ovoj stranci ističu kako Hrvatska na svoja diplomatska predstavništva troši preko 500 milijuna kuna, a plaće diplomatskih predstavnika su i veće od 60 tisuća kuna.

- Naša diplomatska predstavništva troše stotine milijuna kuna poreznih obveznika za dočeke hrvatskih političara, za podršku pri izradi dokumentacije i druge sitne administrativne poslove. Nažalost, aktualna je vlast uistinu stvorila pregršt poslova našoj diplomaciji, ali ne s gospodarskog, nego s administrativno-birokratskog aspekta – kaže Đuro Božanović, međunarodni tajnik HSP-a AS.

U ovoj stranci kažu kako će se zbog takvog vođenja vanjskih i europskih poslova uskoro pojaviti potreba za zapošljavanjem još administrativnih djelatnika u diplomatskim predstavništvima u Njemačkoj, pošto je Hrvatska od ulaska u EU samo u tu zemlju "poslala" više od 25 tisuća mladih ljudi. Najavljuju i kako će, kada kao partneri domoljubnoj koaliciji dođu na vlast, zatražiti da se detaljno pročešlja rad diplomatskih predstavništava. Cilj im je, kažu, da ona postanu profitabilne organizacije koje će lobirati za hrvatske tvrtke i proizvode te promovirati Hrvatsku kao interesantnu destinaciju za razne vrste ulaganja. - Hrvatska diplomatska predstavništva nikako ne smiju biti uspavana kao dosad, nego moraju biti support i menadžment hrvatskom gospodarstvu. Ionako imaju previsoke menadžerske plaće te su stoga u ovom trenutku i preplaćeni za svoj konačan učinak – kažu u HSP-u dr. Ante Starčević.

Komentara 1

TU
TUŽIBABA
22:54 28.12.2014.

Pravi pravši iz HSP-a su prije par dana obradili ovu temu. Dajte budite malo orginalni... Ispadate smiješni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije