Naslovnica Vijesti Hrvatska

Gospićki branitelji: Kroz naš grad neće prolaziti provokatori

Nećemo dozvoliti da nam kroz grad Gospić prolaze četničke kokarde i četnički provokatori, piše u priopćenju gospićke HVIDRA-e.
29. lipnja 2010. u 15:27 57 komentara 4 prikaza
josipović
Foto: Arhivska fotografija/PIXSELL

GOSPIĆ - Petnaest godina nakon rata doživjeli smo ponovno da nam kroz Gospić prolaze četničke kokarde pod zaštitom obilježja antifašističke borbe. Nitko od organizatora nije reagirao na takvo ponašanje niti je reagirao na zahtjev Milorada Pupovca da se mora skinuti natpis "Dobro došli na Jadovno", piše u priopćenju gospićke HVIDRA-e.

Ljutiti branitelji nadalje pišu da je Pupovac "trebao znati da je Jadovno selo, koje se nalazi u podnožju Velebita, a da je Šaranova jama mjesto koje su oni pohodili i u koju je nakon 1945. godine partizanska oslobodilačka vojska bacila, ne zna se točan broj, Hrvate iz osvete, ali nažalost to ne spominje ni organizator skupa, niti su se naši političari za koje mi glasujemo potrudili da se uvrsti u protokol".

"Mi branitelji i invalidi Domovinskog rata više nećemo dozvoliti da nam kroz grad Gospić prolaze četničke kokarde i četnički provokatori. Gospić je simbol otpora i pobjede Hrvatske vojske i hrvatskog naroda nad četničkim hordama. Ovim putem šaljemo poruku organizatorima obilaska grobnica na Jadovnom da nemamo ništa protiv da se poklonite žrtvama na dostojanstven način, ali više nećemo dozvoliti da vaš dolazak iskoristi šačica četničkih omladinaca, provokatora i na taj način demonstrira nekakvu silu i nepoštivanje zakona hrvatske države", piše u priopćenju gospićke HVIDRA-e koje je potpisao predsjednik Ivica Alić.

COTRUGLI Business School
TOP MENADŽERI
Kako uštediti 2000 € i besplatno u Hrvatskoj isprobati vodeći MBA program regije?

A1 izdvaja za Vas

  • haman:

    admine, i ovo bi trebalo izbrisat: \"30.06.2010. u 10:02h Zonasumraka3\"...i naravno dotičnog banirat

  • haman:

    admine, zar je dopušteno ovakvo vrijeđanje??

  • haman:

    admine zar je dopušteno ovakvo vrijeđanje?