Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjet jadovnom

Gospićki branitelji: Kroz naš grad neće prolaziti provokatori

josipović
Arhivska fotografija/PIXSELL
29.06.2010.
u 15:27

Nećemo dozvoliti da nam kroz grad Gospić prolaze četničke kokarde i četnički provokatori, piše u priopćenju gospićke HVIDRA-e.

GOSPIĆ - Petnaest godina nakon rata doživjeli smo ponovno da nam kroz Gospić prolaze četničke kokarde pod zaštitom obilježja antifašističke borbe. Nitko od organizatora nije reagirao na takvo ponašanje niti je reagirao na zahtjev Milorada Pupovca da se mora skinuti natpis "Dobro došli na Jadovno", piše u priopćenju gospićke HVIDRA-e.

Ljutiti branitelji nadalje pišu da je Pupovac "trebao znati da je Jadovno selo, koje se nalazi u podnožju Velebita, a da je Šaranova jama mjesto koje su oni pohodili i u koju je nakon 1945. godine partizanska oslobodilačka vojska bacila, ne zna se točan broj, Hrvate iz osvete, ali nažalost to ne spominje ni organizator skupa, niti su se naši političari za koje mi glasujemo potrudili da se uvrsti u protokol".

"Mi branitelji i invalidi Domovinskog rata više nećemo dozvoliti da nam kroz grad Gospić prolaze četničke kokarde i četnički provokatori. Gospić je simbol otpora i pobjede Hrvatske vojske i hrvatskog naroda nad četničkim hordama. Ovim putem šaljemo poruku organizatorima obilaska grobnica na Jadovnom da nemamo ništa protiv da se poklonite žrtvama na dostojanstven način, ali više nećemo dozvoliti da vaš dolazak iskoristi šačica četničkih omladinaca, provokatora i na taj način demonstrira nekakvu silu i nepoštivanje zakona hrvatske države", piše u priopćenju gospićke HVIDRA-e koje je potpisao predsjednik Ivica Alić.

Komentara 57

HA
haman
10:46 30.06.2010.

admine, i ovo bi trebalo izbrisat: \"30.06.2010. u 10:02h Zonasumraka3\"...i naravno dotičnog banirat

HA
haman
10:41 30.06.2010.

admine, zar je dopušteno ovakvo vrijeđanje??

HA
haman
10:45 30.06.2010.

admine zar je dopušteno ovakvo vrijeđanje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije