Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON ZABRANE PISANJA H-ALTERU

Gordana Buljan Flander podnijela ostavku: 'Nadam se da ćete naći stručnjaka koji će voditi ustanovu'

Gordana Buljan Flander, psihologinja
Jurica Galoić/PIXSELL
23.09.2021.
u 19:43

Tražila sam privremenu mjeru isključivo za portal H-Alter s obzirom na to da je dva mjeseca pisao vrlo ružne članke, članke koji su bili puni neistina, koji su defamirali rad stručnjaka poliklinike, rad Poliklinike, kaže Buljan Flander

Gordana Buljan Flander podnijela je ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Učinila je to uživo u Dnevniku Nove TV.

- Gospodine gradonačelniče, nakon što tri mjeseca nisam uspjela doći do vas, tražeći podršku za rad ustanove, ja vam večeras podnosim neopozivu ostavku. Nadam se da ćete naći stručnjaka, ili da ga već imate, koji će nastaviti voditi ovu ustanovu na način da i dalje ostane prepoznata i primjer prakse u Europi. Poštujem pravo svakog gradonačelnika da bira svoje suradnike - rekla je na početku Gordana Buljan Flander.

Objasnila je zašto je pokrenula sudski postupak.

- Ja sam tražila privremenu mjeru isključivo za portal H-Alter s obzirom na to da je dva mjeseca pisao vrlo ružne članke, članke koji su bili puni neistina, koji su defamirali rad stručnjaka poliklinike, rad Poliklinike. Pokušali smo na razne načine i davanjem informacija i uredniku i novinarki utjecati na to da imaju prave informacije. Međutim, iz teksta u tekst informacije su bile sve manje istinite. Poslali smo sedam-osam demantija - rekla je.

Rekla je kako ona nije protiv slobode medija.

- U obrazloženju presude stoji da je 'mjera donesena jer je novinar povrijedio osnovnu novinarsku etiku i zlouporabila pravo na slobodu medija'. Dakle, ni jedna slobodna nije apsolutna. Možemo razgovarati o tome gdje prestaje sloboda medija i počinje blaćenje stručnjaka i otežavanja rada jedne ovakve ustanove - kaže Buljan Flander.

Podsjetimo, Općinski građanski sud u Zagrebu prekjučer je ortalu H-alter odredio privremenu mjeru zabrane objavljivanja tekstova o zagrebačkoj Poliklinici za zaštitu djece i mladih, kao i o ravnateljici te ustanove, Gordani Buljan Flander, a povod za takvu odluku suda niz je od deset tekstova kolegice Jelene Jindre, pod nazivom "Sustav za zaštitu ili za zlostavljanje djece", koji su od 13. srpnja do jučer objavljivani na portalu H-alter.

Ključne riječi

Komentara 95

KA
kanđija
19:49 23.09.2021.

Nije imala šanse. Kod nas mediji vladaju...

BU
burza
20:02 23.09.2021.

Sad se moze javiti Severina na natjecaj

AT
atlantisind
20:07 23.09.2021.

Novinari misle da mogu pisati sta hoce bilo to istina ili ne .Mora im se objasniti dokle mogu ici ili ce snositi posljedice .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije