Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veleposlanik

Gordan Markotić opet na poslu u Beogradu

19.06.2013., Zagreb - U Saboru je odrzana sjednica odbora za pravosudje. Orsat Miljenic i Gordan Markotic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.04.2015.
u 00:23

Ministarstva vanjskih poslova povuklo ga je na konzultacije kao prosvjednu notu nakon niza antihrvatskih incidenata

Hrvatski veleposlanik u Srbiji Gordan Markotić jučer je, kako su i najavili iz Ministarstva vanjskih poslova, bio na radnom mjestu u Beogradu, nakon što ga je Zagreb povukao na konzultacije kao prosvjednu notu nakon niza antihrvatskih incidenata. Inače, treba reći da Srbija više od godinu dana nema veleposlanika u Zagrebu, već dužnost obavlja otpremnica poslova.

Odluka o povlačenju veleposlanika na konzultacije nije bila jednoglasna kod svih sukreatora vanjske politike – predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović usprotivila se nazivajući potez ishitrenim, a jučer ju je na jednoj televiziji podržao i bivši predsjednik Ivo Josipović: "Predsjednica je primjereno reagirala. Srbijanska vlada to ne podupire. Cilj povlačenja bio je poslati poruku. Možda je moglo bez toga".

>> Hrvatska uputila oštar prosvjed Srbiji: Veleposlanik pozvan na konzultacije u Zagreb

Komentara 1

DP
Dule Pacoov
08:19 08.04.2015.

Opet u mrskoj Srbiji?!???Strasno.Prekinuti sve diplomatske odnose,napraviti veliki hrvatski zid,bodljikavu zicu prema susjedu...I povuci sve investicije I firme sto rade u Srbiji,zabraniti dolazak na more ...I zivot u Hrvatskoj ce procvjetati,nece vise biti nezaposlenosti ,penzija ce biti vece,turizam ce bitii najbolji u Europi,skolstvo I sudstvo nece biti korumpirano,u zdravstvu nece biti lista za cekanje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije