Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRŽAVNA IMOVINA

Marić: Prvo ću napraviti analizu postojećeg stanja u resoru, prvi rezultati uskoro

Goran Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
15.11.2016.
u 14:44

Ministar državne imovine Goran Marić izjavio je danas da će u svom resoru prvo napraviti sustavnu analizu postojećeg stanja, jer, kako je rekao, Republika Hrvatska raspolaže golemim potencijalom imovine koju treba najprije utvrditi, knjigovodstveno ustrojiti, uskladiti i otkloniti sve nepravilnosti koje je utvrdila Državna revizija.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) odgovorno je radio svoj posao, međutim, ako je negdje potreban autoritet i snaga državne politike onda je to u resoru državne imovine i ona će pridonijeti da upravljanje, ali i gospodarenje državnom imovinom kao puno opširnije i kompleksnije, bude učinkovito i na dobrobit RH, rekao je Marić u Hrvatskom saboru.

Na novinarski upit kada se mogu očekivati prvi rezultati njegova ministarstva, Marić je odgovorio kako će to biti uskoro te dodao kako vjeruje da će već za mjesec dana neki rezultati biti vidljivi i validni.

Upitan što će biti s poduzećima koja su skinuta s liste strateških, Marić je rekao kako će se razmotriti popis državnih strateških i poduzeća od posebnog interesa te najavio kako misli da će biti određenih korekcija.

>> Najvažnije državne tvrtke i dalje vode Milanovićevi kadrovi

>> Sabor potvrdio: Dobili smo Ministarstvo državne imovine, izabran novi v.d. glavnog ravnatelja HRT-a

Komentara 1

Avatar neidemdalje
neidemdalje
15:31 15.11.2016.

nećeš ti napraviti ništa kao što nisu i neće ni ostali političari osim ako ne računate što napravite za sebe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije