Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
374. rođendan

Google odao počast Nicolasu Stenou, ocu moderne geologije

google doodle nicolas stenoa
Google
11.01.2012.
u 09:01

Danski anatom ustanovio je takozvani zakon preklapanja tvrdeći da se slojevi stijena stvaraju tijekom određenog vremena

Google je ponovno oduševio posjetitelje svoje tražilice posvetivši izgled loga danskom anatomu Nicolasu Stenou kojega svijet smatra ocem moderne geologije.

Simpatičnom ilustracijom, u kojoj je logo pretvoren u pravo malo geološko nalazište prepuno fosila, Google je obilježio 374. godišnjicu rođenja Nicolasa Stenoa.

Ustanovio je takozvani Stenoov zakon preklapanja, donosi Guardian, kojim je ustvrdio kako se slojevi stijena stvaraju tijekom određenog vremenskog slijeda, odnosno kako su oni na dnu stariji, a slojevi na vrhu mlađi ako nekakav vanjski proces ne poremeti taj redoslijed.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije