Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori

GONG: Izborno jutro mirno na biračkim mjestima, stranke zovu građane i šalju sms-ove

Izbori, glasovanje
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/4
26.05.2019.
u 13:15

Gongu je prijavljen i slučaj biračkog odbora u Veleposlanstvu RH u Danskoj, čija je članica birača tražila podatak o nacionalnosti.

Prema neanonimnim dojavama građanki i građana izborno jutro prošlo je mirno s manjim brojem dojava Gongu o nepravilnostima.
Najviše prijava građana i građanki odnosilo se na kršenje izborne šutnje na društvenim mrežama, gdje pojedine stranke i kandidati i danas emitiraju plaćene oglase (Živi zid, HSP SPLIT), priopćeno je iz GONG-a

Prijavljeno je i slanje SMS-ova i poruka na društvenim mrežama (SDP, IDS, Narodna stranka - reformisti) pa čak i telefonskih poziva (Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti). Uz to što se radi o kršenju izborne šutnje, biračice i birači to doživljavaju i kao pokušaj pritiska.

Gongu je prijavljen i slučaj biračkog odbora u Veleposlanstvu RH u Danskoj, čija je članica birača tražila podatak o nacionalnosti. Gong upozorava da na izborima za Europski parlament nacionalna pripadnost biračica i birača ne igra nikakvu ulogu budući da ne postoji manjinsko zastupništvo.

Prijava o kršenju izborne šutnje u medijima tijekom prijepodneva nije bilo, vjerojatno zbog visokih kazni u iznosu od 100.000 do pola milijuna kuna, a koju je DIP najavio dosljedno provoditi u tradicionalnim medijima, za razliku od društvenih mreža, koje ostaju "siva zona" političkog oglašavanja u Hrvatskoj.

Komentara 4

BA
batman
13:36 26.05.2019.

Ajmo uhljebi na glasanje..👅👅👅👅👅

OK
okvals54
13:37 26.05.2019.

GONG,SDP filijala

ČI
čikaga3
18:15 26.05.2019.

Već sem bil zabrinut gje je gong ta PROFITABILNA ORGANIZACIJA. Oni su stvarno potrebni da pommognu prazniti proračun jer njihov rad je nadasve cijenjen među narodom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije