Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'REHABILITIRA SE USTAŠKI TOTALITARIZAM'

Goldstein: Plenković zbog oportunizma nije uklonio ploču HOS-a

Slavko Goldstein
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/8
23.01.2017.
u 14:19

Rekao je i kako mrtvima treba podići spomenik, "no ne ustaškog karaktera"

Povjesničar Slavko Goldstein upozorava kako se ustaški totalitarizam rehabilitira te da će Hrvatska na ovaj način imati "poplavu ustašoidnih znakova koji je kompromitiraju". 

Goldstein je za N1 televiziju rekao kako se moglo očekivati, kada se ploča HOS-a pojavila u Jasenovcu, da će Vlada intervenirati, kao što je to bilo prije desetak godina u Slunju, gdje je Sanaderova vlada uklonila ploču postavljenu Francetiću.

– Očekivao sam će isti potez napraviti i Plenković – izjavio je Goldstein i dodao da ovo kašnjenje Vlade postaje ''jako opasno za Hrvatsku''.

Na pitanje zašto Plenković nije uklonio ploču HOS-a, Goldstein je odgovorio: "Zbog oportunizma."

– Pristojan čovjek oslobodio bi nas straha kojeg nije bilo za vrijeme Karamarka, ali bojim da nema ništa od toga – ogorčen je Goldstein pasivnošću premijera Plenkovića.

Rekao je i kako mrtvima treba podići spomenik, "no ne ustaškog karaktera". 

Dodaje da je hrvatsko društvo podijeljeno, da ima ustaša nostalgičara i jugonostalgičara, ali da je u komunizmu, pogotovo 70-ih godina, bilo neusporedivo manje opasnosti nego od ustašoidnosti.

>> Nakon Kutine i Jasenovca, HOS ploče postavlja i u Zagrebu i Velikoj Gorici

Komentara 72

AK
admin kuga
14:41 23.01.2017.

Porazili smo srpske fašiste u ratu porazit cemo i njihovu fašističku politiku u miru isto s pozdravom ZA DOM SPREMNI!!!

DU
Deleted user
14:37 23.01.2017.

gospodine goldstein sram vas može biti koliko neistina ste u stanju napisati i izgovoriti, ako vam se ne sviđa naš jezik naša kultura naša povijest naši običaji zašto živite u liepoj našoj domovini pa otiđite tamo gdje mislite da vam je najbolje , osatrjeli ste s mržnjo u sebi što nije dobro , jedanput sam vas vidio na tramvajskoj postaji gdje ste čitali feral a jeste intelektualac sa feralo u srcu sramota, hvala

AK
admin kuga
14:40 23.01.2017.

Idiote ne živiš u genocidnoj fašističkoj Yugoslaviji nego u slobodnoj nezavisnoj Hrvatskoj koja je stvorena u krvi u borbi protiv srpskih fašista i pirazili smo srpske fašiste s pozdravom ZA DOM SPREMNI!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije