Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'zakonima o totalitarnim simbolima'

Plenković: 70 godina od 2. svjetskog rata zrelo je vrijeme za konsenzus u Hrvatskoj

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
06.12.2016.
u 14:45

– Naravno, za to je potreban dogovor, ali isto tako prije svega zakonito postupanje svih tijela vlasti – poručio je Plenković

– Moramo tražiti institucionalni zakonski put u koji će biti uključeni svi politički akteri i stručnjaci kako bismo se jasno odredili prema simbolima totalitarnog sustava – rekao je u Varaždinu predsjednik Vlade Andrej Plenković, podsjetivši da je u Europskom parlamentu bio potpredsjednik skupine za pomirbe europske povijesti.

– Mislim da je više od 70 godina od kraja Drugog svjetskog rata zrelo vrijeme da na jedan smiren i staložen način postignemo konsenzus u hrvatskom društvu i da se o tome odredimo. Naravno, za to je potreban dogovor, ali isto tako prije svega zakonito postupanje svih tijela vlasti – poručio je. Grb Udruge branitelja HOS-a prihvatilo je 2003. Ministarstvo uprave, rekao je, odgovarajući na pitanja novinara koje je zanimalo i jesu li HDZ i Most dogovorili imenovanje čelnika HEP-a. O tome se, rekao je, nije razgovaralo, želi se depolitizirati pristup prema gospodarski važnim tvrtkama. O mogućem neizglasavanju proračuna Grada Zagreba, rekao je da je HDZ-u najbitnije i ključno projicirati političku stabilnost.

– Ako postoje pojedine stavke u proračunu Grada Zagreba koje u prvom nacrtu nisu zadovoljavajuće s aspekta gradske organizacije, želim znati koje su to točke i koji bi to bili amandmani koje bi gradska organizacija predstavila i time poboljšala refleksiju u proračunu i političkim prioritetima za Grad. Tek nakon toga možemo razgovarati o drugim temama – rekao je i zaključio kako želi da HDZ na lokalne izbore na razini županija, gradova i općina iziđe sa svojim kandidatima.

– To je odgovornost najveće hrvatske stranke – rekao je Plenković za posjeta Varaždinu.

>> Plenković: 'Želim jasno i čvrsto odbaciti sve insinuacije o refašizaciji hrvatskoga društva

Komentara 106

MU
mike-usa
15:17 06.12.2016.

više je ljudi stradalo od pozdravljanja sa "drugovi i drugarice" nego "za dom spremni"

DE
debelaberta
15:22 06.12.2016.

nema konsenzusa dok se ne istraže komunistički zločini koji se skrivaju iza antifašizma. europski antifašizam nema nikakve veze sa titovom komunističkom diktaturom. pravi antifašisti se srame komunističkih zločina koji nemaju nikakve veze sa antifašizmom.

Avatar navijač
navijač
15:13 06.12.2016.

Kao prvo rijec je o pozdravu koji je postojao daleko prije ustasa i kojeg su ustase preuzele , kao i Hitler svastiku , koja je nastala prije krista. Kao drugo grb HOS.-a je takav registriran i prihvacen i do sada nikom nije smetao , pa ni Racanovoj vladi , i kao trece pitam se kad ce nam nekakvi Pupovci I Krausi soliti pamet a u stvari su oboica samo etnobiznismeni. Sta misli o Hrvatskoj neki dan je rekao i predsjednik Izraela, kad se zahvaljivao nasim pilotima na pomoci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije