Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUPANIJSKI SUD U ZADRU

Godinu dana je od početka suđenja za silovanja maloljetnice, izvode se dokazni prijedlozi obrane

Zadar: Privođenje muškarca osumnjičenog za bombaški napad na policijsku postaju
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
28.03.2022.
u 08:39

Iz centra za socijalnu skrb obavijestili su policiju, a nakon što je osumnjičene policija privela kod suca istrage županjskog suda u Zadru,  ovaj ih je pustio na slobodu i izrekao mjere opreza

Godinu je dana od početka suđenje osumnjičenima za silovanje djevojčice. Optužnica je podignuta 5. svibnja 2019. godine protiv petorice okrivljenika (2000., 2000., 2000., 2000 i 1999.) te tada dvojice maloljetnika (2003. i 2001.) zbog počinjenja više teških kaznenih djela protiv spolne slobode.

- Okrivljenicima se stavlja na teret počinjenje jednog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode iz čl. 154 st. 2. KZ/11, više teških kaznenih djela protiv spolne slobode iz čl. 154. st. 1. KZ-a, više kaznenih djela bludnih radnji iz čl. 155. st. 2. KZ/11 i dva kaznena djela iskorištavanja djece za pornografiju iz čl. 163. st. 2. KZ/11, sve na štetu djeteta.

Javnost je isključena do kraja suđenja zbog zaštite osobnog života i žrtve i optuženika mlađih punoljetnika. Jedan od optuženih je u međuvremenu poginuo. Podsjetimo, na županijskom sudu u Zadru započelo je suđenje 31. ožujka 2021. godine sedmorici mladića iz okolice Zadra optuženih za seksualno zlostavljanje tada djevojčice u razdoblju od kolovoza 2018. do srpnja 2019.godine, a policija ga je otkrila nekoliko mjeseci potom odnosno nakon što se maloljetnica požalila psihologinji u školi da ju je zlostavljalo sedam mladića u mjestu iz kojeg je i sama.

Iz centra za socijalnu skrb obavijestili su policiju, a nakon što je osumnjičene policija privela kod suca istrage županjskog suda u Zadru,  ovaj ih je pustio na slobodu i izrekao mjere opreza odnosno zabrane približavanja maloljetnici. Potom su uslijedili protesti i odluka novog vijeća koje je zadržalo osumnjičene u pritvoru do okončanja istrage. 

- Vezano za Vaš upit izvještavam vas da su u navedenom kaznenom predmetu rasprave održane 28.02. 2022.godine, 03. ožujka  2022. godine i 04. ožujka 2022. godine. Nastavak rasprave zakazan je  za dan  30. ožujka 2020. godine, a na istoj će se izvoditi dokazni prijedlozi obrane okrivljenika - istaknula nam je sutkinja Sandra Radanović.

>> VIDEO Policija otkrila detalje ubojstva u Zagrebu: Zatukao ženu nepoznatim predmetom, traga se za ubojicom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije