Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
japunčić procesuiran

Godina zatvora zbog krađe torbe Bajićeva zamjenika

aktovka (1)
Marko Lukunic/Pixsell
19.12.2012.
u 15:07

U ukradenoj aktovci bili su USB-stick, osobni dokumenti, kreditne kartice, ključevi stana

Zbog krađe aktovke s dokumentima i laptopom Dražena Jelenića, zamjenika glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića, Ivan Japunčić, konobar iz Čazme, nepravomoćno je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu osuđen na godinu dana zatvora. Krađu je na sudu priznao.

Nije znao što krade

Japunčić, koji u trenutku krađe 14. rujna ove godine nije ni znao da je ukrao aktovku Bajićevu zamjeniku, uhićen je desetak dana poslije, a laptop je srećom pronađen prije nego što su “zainteresirani” za pohranjene podatke na računalu državnog odvjetnika uspjeli provaliti šifru. S obzirom na to da je Jelenić zadužen za gospodarski kriminal, popis zainteresiranih za podatke ili za kupnju podataka s njegova računala bio bi poduži...

Japunčić, koji je već bio osuđivan zbog krađa, iskoristio je neopreznost Jelenića dok je 14. rujna u poslijepodnevnim satima ručao u restoranu Boban u središtu Zagreba. Tijekom ručka uzeo mu je crnu kožnu aktovku. A u njoj je, prema presudi, bilo svega. Sudac Zorislav Kaleb Japunčića je proglasio krivim da je Jeleniću ukrao novčanik sa 2200 kuna, dvije kartice tekućeg računa, karticu deviznog i žiroračuna Zagrebačke banke, Diners karticu, osobne dokumente, vozačku dozvolu, službenu iskaznicu Državnog odvjetništva, ključeve stana, laptop s USB memory stickom.

Petračev tužitelj

Materijalna šteta procijenjena je na 10.000 kuna, no da policija na vrijeme nije pronašla laptop kod “eksperta” koji je pokušavao provaliti šifru na računalu, šteta od krađe bila bi nenadoknadiva. Budući da je Jelenić Bajićev zamjenik zadužen za gospodarski kriminal, krađa visoko povjerljivih podataka iz njegova računala Državnom odvjetništvu nanijela bi veliku štetu. Inače, Dražen Jelenić bio je tužitelj u slučaju otmice sina Vladimira Zagorca, za koju su osuđeni Hrvoje Petrač i Ico Mateković. Državnoodvjetničko vijeće imenovalo je Jelenića za Bajićeva zamjenika lani u lipnju, a na dužnost je stupio u srpnju 2011.

Komentara 6

LU
luksa
15:33 19.12.2012.

A što je dobio državni tužitelj koji nosi strogo pov. materijal u birtiju?

TO
Toni50
17:55 19.12.2012.

Godina zatvora zbog krađe torbe Bajićeva zamjenika, nevole da se dozna šta se sve nalazi u torbama vrha naše pameti ...

Avatar Navrdeda
Navrdeda
15:10 19.12.2012.

Kamo sreće da su tako expresni kada su druge krađe u pitanju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije