Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVOMOĆNA PRESUDA

Glumica osuđena na četiri godine zatvora jer je sabljom ubila partnera

Županijski sud u Zagrebu
Foto: Borna Filić/PIXSELL
29.11.2017.
u 13:49

Prema optužnici, ubojstvo se dogodilo 20. studenoga 2013. u obiteljskoj kući u Žejincima nadomak Zaprešića i oboje su tada bili poprilično alkoholizirani. Nakon svađe i tučnjave, Zrinka Martišković uzela je sablju ručne izrade te Jurišića ubola u prsni koš i u srce.

Zrinka Martišković (46), glumica i asistentica režije, pravomoćno je osuđena na četiri godine zatvora jer je u studenome 2013. sabljom ubila svojeg nevjenčanog supruga, kipara Tomislava Jurišića, potvrđeno je na zagrebačkom Županijskom sudu. Odlučio je tako Vrhovni sud odbacivši žalbe obrane. Osim što mora u zatvor, izrečena joj je i mjera obveznog liječenja od ovisnosti
koja može trajati najdulje tri godine.

Prema optužnici, ubojstvo se dogodilo 20. studenoga 2013. u obiteljskoj kući u Žejincima  nadomak Zaprešića, a oboje su tada bili  poprilično alkoholizirani. Nakon  svađe i tučnjave, Zrinka Martišković uzela je sablju ručne izrade te Jurišića ubola u prsni koš i u srce.

Nepravomoćnu  presudu donijelo je vijeće suca Ivana Turudića u ožujku lani, a sudac Turudić izrekao je kaznu ispod zakonskog minimuma obrazloživši to nizom olakotnih  okolnosti. Prema vještacima, u trenutku ubojstva bila je smanjeno ubrojiva.

Komentara 7

PP
pp
14:25 29.11.2017.

Ovo je seksizam i diskriminacija. Ubila čovjeka i 4 godine?? Ovo vas ne zanima kad blebećete o neravnopravnosti spolova. Ovo je ženska privilegiranost i diskriminacija muškaraca. Žena je dobila mali kaznu zato što je žena. Čovjek je mrtav.

Avatar babas
babas
14:12 29.11.2017.

Smješna kazna,u normalnoj državi bi dobila 24 godine. Pa nije ona pijanca zgazila na cesti,već nevjenčanog supruga probola mačem.

KI
kinez14
14:17 29.11.2017.

Da nije mozda olakotna okolnost spol

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije