Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Z. Martišković

Svjedok: Bili su najzaljubljeniji par, no često su pili i tada su bili agresivni

prazna sudnica
Foto: Ilustracija: Tino Juric/PIXSELL
18.05.2015.
u 18:17

Optužena je zanijekala krivnju, a prema optužnici tereti ju se da je Jurišića 20. studenog 2013. sabljom ubola u srce, a ozljeda je bila smrtonosna

Je li Zrinka Martišković svog partnera Tomislava Jurišića ubila u prekoračenju nužne obrane, kao što tvrdi obrana, ili je riječ o klasičnom ubojstvu, što tvrdi tužiteljstvo, utvrđivat će se tijekom suđenja koje je počelo na Županijskom sudu u Zagrebu.

Optužena je zanijekala krivnju, a prema optužnici tereti ju se da je Jurišića 20. studenog 2013. sabljom ubola u srce, a ozljeda je bila smrtonosna. Ubojstvu je prethodila svađa, a tužiteljstvo tvrdi da je nakon te svađe, Z. Martišković, koja je inače filmska umjetnica, sabljom nasrnula na Jurišića. Taj je par imao poprilično buran odnos, o čemu su iskazivali i pojedini svjedoci.

- Njih su dvoje bili najzaljubljeniji par, no često su pili i tada su oboje bili agresivni - kazao je Jadranko Halambek. Pojasnio je zatim da se sa Zrinkom čuo te noći kada se ubojstvo dogodilo.

- Kada sam vidio da me zove, mislio sam da će to biti jedan od onih poziva kojima je kumovao alkohol. Nisam se javljao, a kako je telefon zvonio više puta, javila se moja supruga. Zrinka je vikala: Tomo umire, pomozite! - kazao je svjedok.

Nakon  tog  poziva  otišao  je  do  kuće  u  kojoj  su živjeli Jurišić i Z. Martišković, no policajci su ga potjerali s mjesta događaja.  U svom iskazu kazao je i kako su se Jurišić i Z.  Martišković često znali fizički razračunavati.

- Bili su i krvavi i plavi, a Jurišić je znao biti agresivan i prema drugim ljudima kada bi popio - kazao je svjedok.

>> Ubio cimera zbog televizije pa dobio 10 godina zatvora

>> Žestoko se posvađala s dečkom i ubola ga nožem u leđa

Komentara 1

SA
samoborka
18:42 18.05.2015.

Alkići...Što drugo očekivati od njih ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije