Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Pozivam sve koji osjećaju RH kao svoju domovinu da nam se pridruže 2.5.'

Đuro Glogoški i Josip Klemm gostovali su večeras u emisiji Bujica Osječke TV
29. travnja 2015. u 21:09 106 komentara 3602 prikaza
Josip Klemm, Đuro Glogoški
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Žalosno je da branitelji danas nemaju dostojan tretman u slobodnoj Hrvatskoj. Zaključili su to Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida prve skupine i Josip Klemm, predsjednik Udruge Specijalne policije Republike Hrvatske vođe braniteljskog prosvjeda u Savskoj ulici u Zagrebu gostujući u emisiji Bujica Osječke TV.

Klemm je istaknuo da se o Domovinskom ratu nije govorilo dovoljno i na adekvatan način prije negoli su branitelji pokrenuli prosvjed pred Ministarstvom branitelja. Glogoški je kazao kako je apsurdno da u Hrvatskoj danas imamo Zakon o nacionalnim manjinama, a ne možemo dobiti Zakon o hrvatskim braniteljima.

Profitira agresor

Napomenuo je da danas profitiraju oni koji su bili agresori, a ne oni koji su branili Hrvatsku.

- Nama su pokušali nametnuti da su hrvatski branitelji protiv nacionalnih manjina, no to nije istina. Mnogi od njih su sudjelovali u ratu i pomagali protiv agresora. Ali postoje pripadnici nacionalnih manjina koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku i o tome treba govoriti - upozorio je Glogoški.

Pojasnio je 2001. donesen Zakon o nacionalnim manjinama. Postavio je pitanje zbog čega je tako jer te godine nitko nije bio ugrožen osim onih koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku. Nevjerojatno je, smatra, da takav zakon u RH postoji, ali ne i Zakon o hrvatskim braniteljima.

Prosvjed se nastavlja

Vođe braniteljskog prosvjeda u Savskoj otkrili su i koliko dugo planiraju ostati pred resornim Ministarstvom.

- Hrvatski branitelji nisu ničija marioneta. 190 dana je prošlo, proći će i još 190, ali branitelji moraju ostati u Savskoj 66 i neke se stvari moraju promijeniti - kazao je Klemm demantirajući da su branitelji, kao što neki optužuju, instrument u rukama HDZ-a.

- Poznato je da je Matić govorio da ćemo se povući nakon izbora, ali vidite da smo ostali i dalje - dodao je Glogoški koji je i pozvao sve one koji osjećaju Hrvatsku kao svoju domovinu da se 2. svibnja pridruže velikom prosvjedu branitelja na Trgu bana Jelačića. Među njima će, otkrio je, biti i Bošnjaci koji braniteljima pomažu i često svraćaju u Savsku 66.

>>Vrh HDZ-a: Klemm nije ni bio s nama da bi se odmetnuo od nas

>>Đuro Glogoški i službeno pozvao Zorana Milanovića na okrugli stol

A1 izdvaja za Vas

  • LANA555:

    Stvarno ovaj Glogoski mi ide na zivce .Sad ako se ja ne odazovem ja nevolim Hrvatsku.Stvarno nije normalan.

  • Deleted user:

    Đuro Glogoški i Josip Klemm, moralne vertikale Hrvatske. Jedan prima 27000 kn, a drugi mulja državu i udružuje se u kartel s ostalim zaštitarima. Njima se mogu i vjerojatno hoće, pridružiti svi oni koji su ostali bez povlastica koje su ... prikaži još! imali za vrijeme HDZ-a, koje je pogodilo uvođenje reda, fiskalizacije i plaćanje doprinosa na plaće i oduzimanje nelegalno stečenih prava. Takvih ima podosta jer im je HDZ to dijelio kapom i šakom. Stoga očekujem veći broj "obespravljenih" na prosvjedu, što će oni, jasno protumačiti kako imaju potporu većine građana. Uz njih će naravno doći i HVO kako bi pokušali prikazati da ih ima više. Međutim, svima u HR je jasno tko ovdje vuče konce i za čiji groš.

  • Bisera:

    stani to znači ako nisi prisutan nisi hrvat pa to je bolesno