Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glogoški o prosvjedu

'Pozivam sve koji osjećaju RH kao svoju domovinu da nam se pridruže 2.5.'

Josip Klemm, Đuro Glogoški
Slavko Midzor/PIXSELL
29.04.2015.
u 21:09

Đuro Glogoški i Josip Klemm gostovali su večeras u emisiji Bujica Osječke TV

Žalosno je da branitelji danas nemaju dostojan tretman u slobodnoj Hrvatskoj. Zaključili su to Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida prve skupine i Josip Klemm, predsjednik Udruge Specijalne policije Republike Hrvatske vođe braniteljskog prosvjeda u Savskoj ulici u Zagrebu gostujući u emisiji Bujica Osječke TV.

Klemm je istaknuo da se o Domovinskom ratu nije govorilo dovoljno i na adekvatan način prije negoli su branitelji pokrenuli prosvjed pred Ministarstvom branitelja. Glogoški je kazao kako je apsurdno da u Hrvatskoj danas imamo Zakon o nacionalnim manjinama, a ne možemo dobiti Zakon o hrvatskim braniteljima.

Profitira agresor

Napomenuo je da danas profitiraju oni koji su bili agresori, a ne oni koji su branili Hrvatsku.

- Nama su pokušali nametnuti da su hrvatski branitelji protiv nacionalnih manjina, no to nije istina. Mnogi od njih su sudjelovali u ratu i pomagali protiv agresora. Ali postoje pripadnici nacionalnih manjina koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku i o tome treba govoriti - upozorio je Glogoški.

Pojasnio je 2001. donesen Zakon o nacionalnim manjinama. Postavio je pitanje zbog čega je tako jer te godine nitko nije bio ugrožen osim onih koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku. Nevjerojatno je, smatra, da takav zakon u RH postoji, ali ne i Zakon o hrvatskim braniteljima.

Prosvjed se nastavlja

Vođe braniteljskog prosvjeda u Savskoj otkrili su i koliko dugo planiraju ostati pred resornim Ministarstvom.

- Hrvatski branitelji nisu ničija marioneta. 190 dana je prošlo, proći će i još 190, ali branitelji moraju ostati u Savskoj 66 i neke se stvari moraju promijeniti - kazao je Klemm demantirajući da su branitelji, kao što neki optužuju, instrument u rukama HDZ-a.

- Poznato je da je Matić govorio da ćemo se povući nakon izbora, ali vidite da smo ostali i dalje - dodao je Glogoški koji je i pozvao sve one koji osjećaju Hrvatsku kao svoju domovinu da se 2. svibnja pridruže velikom prosvjedu branitelja na Trgu bana Jelačića. Među njima će, otkrio je, biti i Bošnjaci koji braniteljima pomažu i često svraćaju u Savsku 66.

>>Vrh HDZ-a: Klemm nije ni bio s nama da bi se odmetnuo od nas

>>Đuro Glogoški i službeno pozvao Zorana Milanovića na okrugli stol

Komentara 106

LA
LANA555
23:22 29.04.2015.

Stvarno ovaj Glogoski mi ide na zivce .Sad ako se ja ne odazovem ja nevolim Hrvatsku.Stvarno nije normalan.

DU
Deleted user
23:32 29.04.2015.

Đuro Glogoški i Josip Klemm, moralne vertikale Hrvatske. Jedan prima 27000 kn, a drugi mulja državu i udružuje se u kartel s ostalim zaštitarima. Njima se mogu i vjerojatno hoće, pridružiti svi oni koji su ostali bez povlastica koje su imali za vrijeme HDZ-a, koje je pogodilo uvođenje reda, fiskalizacije i plaćanje doprinosa na plaće i oduzimanje nelegalno stečenih prava. Takvih ima podosta jer im je HDZ to dijelio kapom i šakom. Stoga očekujem veći broj "obespravljenih" na prosvjedu, što će oni, jasno protumačiti kako imaju potporu većine građana. Uz njih će naravno doći i HVO kako bi pokušali prikazati da ih ima više. Međutim, svima u HR je jasno tko ovdje vuče konce i za čiji groš.

BI
Bisera
21:35 29.04.2015.

stani to znači ako nisi prisutan nisi hrvat pa to je bolesno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije