Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed u savskoj

Vrh HDZ-a: Klemm nije ni bio s nama da bi se odmetnuo od nas

Josip Klemm
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
29.04.2015.
u 12:23

Prosvjed branitelja u Savskoj 66 traje već šest mjeseci, pomalo se već i razvodnio, odmaklo je već podosta vremena i stvorila se pogodna klima za nagađanja da kraj prosvjeda priželjkuju i u HDZ-u

Prosvjed branitelja u Savskoj 66 traje već šest mjeseci, pomalo se već i razvodnio, odmaklo je već podosta vremena i stvorila se pogodna klima za nagađanja da kraj prosvjeda priželjkuju i u HDZ-u. Takvu je informaciju plasirao tjednik Nacional pozivajući se na izvore iz HDZ-a i tvrdeći da je ta stranka već smislila strategiju da se prosvjed prekine jer navodno procjenjuju da sad više koristi SDP-u nego njima, ali toj se ideji odupro Josip Klemm, neformalni vođa tog prosvjeda.

No u vrhu HDZ-a te informacije demantiraju.

– Nema se Klemm što odmetnuti od nas jer s HDZ-om nije ni bio niti mi imamo veze s prosvjedom. Znamo da branitelji ne prosvjeduju zbog nekoliko stotina kuna, nego zbog ideoloških razloga i zato što ih se ponižava, zato podržavamo njihove zahtjeve. Prosvjed bi se, uvjereni smo, istog trenutka prekinuo da ministar Matić podnese ostavku – kaže nam izvor iz vrha HDZ-a. Kako bi potkrijepili teze da HDZ nema veze s prosvjedom u Savskoj, u vrhu HDZ-a navode kako Klemma vide negdje eventualno jednom u šest mjeseci i da s njim sigurno nisu ni u kakvim kombinacijama.

– Da je bilo zdravog razuma, do prosvjeda ne bi ni došlo. A razglabanja o tome odgovara li prosvjed HDZ-u ili ne odgovara nemaju veze ni s čim – tvrde u vrhu HDZ-a. I Josip Klemm, neformalni vođa prosvjeda u Savskoj, poručuje da branitelji do daljnjeg ostaju u Savskoj i da nema govora o prekidu prosvjeda ni o instrukcijama iz HDZ-a.

– Hrvatski branitelji razmišljaju svojom glavom, a ako su SDP i ministar Matić naučili biti nečije marionete i da netko misli za njih, to je njihov problem – rekao je Klemm. Poručio je da će uvijek biti uz stopostotne ratne vojne invalide i da ostaje u Savskoj dokle god tamo bude i jedan invalid prosvjednik.

>>Klemm: Nije bitno gdje spava Glogoški, već da ćemo mi svi zajedno ostati u Savskoj 66

>>Klemm: Glogoški se iz kuće u Zaprešiću iselio još prije Uskrsa

Komentara 1

Avatar wratnik
wratnik
15:16 29.04.2015.

Ako bi se ovom clanku i moglo vjerovati da HDZ i Klemm se ne poznaju, ipak se postavlja pitanje, zasto je Klemm stalno sa donacijama velikodusan kad se radi o HDZ-u?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije