Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glogoški uzvratio

'Nakon premijerovih izjava, od njega očekujem sučeljavanje ili detektor laži, ako ne i ostavku'

Đuro Glogoški
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/7
05.01.2015.
u 11:49

To je praksa u zapadnim zemljama, dok u istočnim zemljama mnogi izvrše i suicid, dodao je Glogoški

– Hrvatski je narod u povijesti svjedočio ovakvim napadima. Najprije je krenuo napad na moje suradnike, potom i na mene osobno. Obično su nakon toga slijedile likvidacije. Nakon svega, to je jedino što još preostaje – kazao je Đuro Glogoški, vođa braniteljskog prosvjeda na tiskovnoj konferenciji u šatoru ispred Ministarstva branitelja. Također, najavio je podizanje tužbe protiv ministra branitelja Predraga Matića koji je iznio njegove osobne podatke premda nije, kako je kazao, javna osoba, dužnosnik ni političar.

O okolnostima susreta s premijerom Milanovićem, Glogoški je rekao da se njegovu pozivu odazvao kao što bi u svakom trenutku razgovarao sa svima koji su zainteresirani pomoći rješavanju problema hrvatskih branitelja. Potom je ispričao sve detalje svojeg posjeta Banskim dvorima.

– Nekoliko dana nakon početka prosvjeda, premijer je putem nekoga iz svojih službi kontaktirao sa stopostotnim ratnim vojnim invalidom koji mi je prenio da premijer želi susret sa mnom, ali neslužbeno. Po mene su stigla dva vozila. U prvom smo bili ja i moja supruga, moja njegovateljica, jer ja nemam ljubavnice kao neki da idu sa mnom, a drugo vozilo bilo je u našoj pratnji – kazao je Glogoški te dodao da je sa suprugom ušao na stražnji ulaz, potom u prostoriju koja je, kako mu je rečeno, inače namijenjena užem sastavu Vlade. Nakon nekoliko minuta odveden je premijeru kojeg je Glogoški upoznao s motivima prosvjeda u Savskoj te s problemima s kojima se invalidi susreću u brojnim institucijama te s odnosom prema Domovinskom ratu.

– Premijer je sve bilježio na papirić, rekao da za neke stvari ne zna. Na kraju me pitao može li ovaj naš sastanak ostati među nama, da ne ide u javnost. Ja sam mu rekao da može jer sam vjerovao da sada slijede koraci da se iznađe rješenje za naš problem. Međutim, jedini cilj premijera bio je da iskoristi moj dolazak i da u trenutku kad mu to odgovara, pusti to u javnost. To govori kakav je to čovjek pa se postavlja pitanje možemo li imati povjerenja u takvog premijera – kazao je Glogoški te dodao kako su ga nakon odlaska iz zgrade Vlade stavili u auto sa zatamnjenim staklima da ga nitko ne vidi.

– Nakon premijerovih izjava, od njega očekujem sučeljavanje ili detektor laži, a ako na to ne pristane, neka ponudi ostavku, što je praksa u zapadnim zemljama, dok u istočnim zemljama mnogi izvrše i suicid – dodao je Glogoški.

Na novinarsko pitanje kolika su mu primanja, Glogoški je odgovorio da su onolika koliko kaže zakon. Također, najavljeno je da branitelji ostaju u Savskoj do ispunjenja zahtjeva, a uputili su i poruku Vladi da će izaći na Markov trg i da će tada s njega netko morati otići. Na pitanje bi li pristao na još jedan sastanak s premijerom, kazao je da u Vladi više nema što razgovarati jer je premijer izgubio svaki kredibilitet te da je moguće da iza napada na njega stoji predsjednik Josipović koji se nalazi u predizbornoj kampanji.

>>Glogoški: Nije točno da primam mirovinu od 25.000 kn

>>'Branitelji su mi rekli da će prosvjed trajati do kraja izbora'

>>Glogoški: Premijer laže, on je tražio taj sastanak!

Komentara 471

NA
Nadalinaaa
11:59 05.01.2015.

Evo što je dr.Nikica Gabrić rekao o Milanoviću prije 2 godine u jednoj TV emisiji, Milanovićev neurološki poremećaj dolazi iz autističnog spektra. Riječ je o natprosječno inteligentnoj osobi, sklonoj brzom učenju, ali socijalno potpuno neosjetljivoj. On naprosto ne može uspostavitii normalne kontakte s drugim ljudima i živi u svom vlastitom svijetu! Milanović je najobičniji narcisoidni elitist, koji uživa u osjećaju da je bolji od drugih i uopće ga ne smeta što je u neprestanom sukobu s okolinom, jer misli da je više biće! Hrvatskom premijeru nije se razvio dio mozga vezan za empatiju i suosjećanje za druge ljude i veliko je pitanje može li takav čovjek uopće voditi državu?!

UB
UBODEPAODE
11:59 05.01.2015.

Igra premjer prljavo ali nece dugo lignja odlazi prva a zatim zoki !

SW
swic
12:08 05.01.2015.

Milance laaaaaazov !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije