Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATICA NA BRODU

'Glazba svira i zabavljamo se. Na moru smo 19 sati i tko zna koliko ćemo još biti'

Aurelia SNAV
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/2
09.05.2019.
u 21:31

Naravno da je ovo neočekivano, ali ne damo se i nadamo se da će sve skupa dobro završiti kada se ovi veliki valovi spuste, rekla nam je Tona Komarica

Evo sada u 14.20 još uvijek plovimo, a da ne znamo gdje, odnosno još uvijek nas nosi i nitko nije uspio doći po nas. Kao što čujete preko telefona, svira glazba, plešemo i zabavljamo se. Naravno da je ovo neočekivano, ali ne damo se i nadamo se da će sve dobro završiti kada se ovi veliki valovi spuste. Pravo da vam kažem, ne znamo gdje smo, a čini se da ni oni koji će nas otegliti, a kako čujemo krenuo je brod iz Zadra, ne znaju hoće li s nama u Zadar ili u Split, rekla nam je telefonom Tona Komarica, Šibenčanka koja se nalazi na brodu Aurelija s ukupno, kako nam je rekla, 58 Hrvata, većinom Šibenčana, nešto Splićana te još nekoliko Hrvata članova posade, dok su ostali putnici Talijani kojih je više od dvije stotine. Uglavnom je riječ o turistima koji su krenuli put Međugorja.

– Mi smo krenuli još 2. svibnja preko Ancone u Napulj pa u Palermo, gdje smo bili tri dana, jako smo se dobro zabavljali na Siciliji, a naposljetku smo se uredno vraćali u Hrvatsku. Lipo smo sinoć, kada smo se ukrcali, zaspali i taman kada smo se trebali probuditi jutros oko pet sati se pokvario motor i počeli smo plutati. Sada smo 19 sati na moru i tko zna koliko ćemo još biti, ali sada je sve dobro. Hrane nas, paze nas i nadamo se dobrom svršetku puta – rekla nam je gospođa Tona.

Odlučeno je da će Aureliju tegliti u Split, a to će trajati čak 24 sata. Naime, prema najnovijim informacijama brod će stići do Splita tek oko 16-17 sati u petak.

Lučki kapetan Željko Kuštera za Večernji list je večeras potvrdio da Aurelia stiže u Split tek kasno poslijepodne u petak. 

- Vuku je polako. Nema potrebe da žurimo jer nema opasnosti za posadu. Agregati rade, imaju struju i hranu, sve je pod kontrolom, poručio je. 

 

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar mrkyyy
mrkyyy
16:54 09.05.2019.

Talijanski brod, pa naslov može biti opušten: "Glazba svira i zabavljamo se". Da je slučajno riječ o hrvatskom brodu, naslov bi bio: "Strava na pučini, putnici se bore za život. Ovo je moguće samo u Hrvatskoj"

DH
dalibor.hren
15:00 09.05.2019.

Sviralo je i na Titanicu!

ZF
zlatko.flajpan
15:25 09.05.2019.

Sušac blues!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije