Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija na prijetnju

Glavni tajnik NATO-a: Putinova retorika je opasna, a ponašanje neodgovorno'

NATO Secretary General Stoltenberg and Polish President Duda hold joint news conference in Brussels
JOHANNA GERON/REUTERS
27.02.2022.
u 17:10

Putin je u nedjelju objavio da su snage za odvraćanje ruske vojske, koje mogu uključivati i nuklearnu komponentu, stavljene u stanje pripravnosti

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg osudio je u nedjelju izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina da je stavio u stanje pripravnosti snage za odvraćanje.

“To je opasna retorika i takvo ponašanje je neodgovorno”, izjavio je Stoltenberg u intervjuu za CNN.

Istaknuo je da takva retorika u kombinaciji s onim što se događa u Ukrajini,  gdje Rusija vodi rat protiv neovisne i suverene države čini situaciju još ozbiljnijom. Stoltenberg je dodao da Rusija ne prijeti samo Ukrajini nego i članicama NATO-a jer zahtijeva da Savez povuče sve svoje snage iz istočnih članica.

Putin je u nedjelju objavio da su snage za odvraćanje ruske vojske, koje mogu uključivati i nuklearnu komponentu, stavljene u stanje pripravnosti. Tu svoju odluku Putin je opravdao agresivnim izjavama čelnika NATO-a prema Rusiji i "nezakonitim" ekonomskim sankcijama koje su joj nametnute nakon invazije na Ukrajinu. 

Snage za odvraćanje postrojbe su opremljene projektilima, strateškim bombarderima, podmornicama i brodovima s nuklearnim naoružanjem. Putin je nakon početka invazije na Ukrajinu upozorio da će se oni koji Rusiju pokušaju spriječiti "suočiti s posljedicama kakve nisu vidjeli u svojoj povijesti". Mnogi su to protumačili kao prijetnju nuklearnim oružjem

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar superhik74
superhik74
21:04 27.02.2022.

Medjutim njegova retorika provociranja sukoba i onda daljnjeg doljevanja ulja na vatru je odgovorna, ali sto ga briga odlazi na mjesto direktora centralne banke Norveske.

ŠI
Šiba
20:29 27.02.2022.

Svijet se mijenja kad Rusi sa kinom indijom i južnom Amerikom i Afrikom koja je pod kineskim kapitalom stvori novi gospodarski poredak eu i amerika može očekivati također gospodarske sankcije ukoliko se budu mješali u njihove poslove bit če svega

DU
Deleted user
18:25 27.02.2022.

Kako izgleda reklama za nato .ide svadba u Afganistanu avion nato a se spustio bombardira svadbu sve pobije ostane samo mladoženja i nasmije se i kaže pridružite se NATO u

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije