Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODMORSKI PLINOVODI

Glavni ruski obavještajac: Imamo materijale koji upućuju na to da je Zapad odgovoran za puknuća Sjevernog toka

FILE PHOTO: Pipes at the landfall facilities of the 'Nord Stream 1' gas pipline in Lubmin
Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS
1/3
30.09.2022.
u 11:25

Ni Sjeverni tok 1 ni Sjeverni tok 2 nisu bili u funkciji kada su u ponedjeljak otkrivena puknuća, ali oba toka sadržavala su plin

Glavni ruski obavještajac rekao je da Moskva ima materijale koji upućuju na to da je Zapad imao ulogu u puknućima podmorskih plinovoda Sjevernog toka, izvijestile su ruske novinske agencije.

- Imamo materijale koji upućuju na zapadni trag u organizaciji i provedbi ovih terorističkih akata - izjavio je Sergej Nariškin, šef ruske vanjske obavještajne službe, prenosi Reuters. On, naime, nije rekao kakve Rusija ima dokaze.

Europska unija istražuje uzrok curenja u plinovodima Sjeverni tok 1 i 2 pod vodstvom Gazproma i rekla je da sumnja da iza štete na obalama Danske i Švedske stoji sabotaža.

Budući da su pukotine prvi put otkrivene ranije ovog tjedna, dužnosnici u Moskvi nagovijestili su da bi Zapad, predvođen SAD-om, mogao stajati iza napada. U četvrtak je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova rekla da će Washington imati koristi od prekida rada cjevovoda.

Predsjednik Vladimir Putin rekao je da je "sabotaža bez presedana" protiv plinovoda Sjeverni tok "čin međunarodnog terorizma".

Ni Sjeverni tok 1 ni Sjeverni tok 2 nisu bili u funkciji kada su u ponedjeljak otkrivena puknuća, ali oba su toka sadržavala plin. 

VIDEO Putin priznao ukrajinski Herson i Zaporižje kao neovisne države

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE

Komentara 7

Avatar Cantor
Cantor
11:56 30.09.2022.

Pa onda ih dajte UN-u i vijeću sigurnosti da se zna tko stoji iza ovog odvratnog državnog terorizma.... Njemačka sigurno ne stoji iza toga jer se oni ne bi usudili napraviti takvo što... dakle pitanje je tko ostaje.

TO
tomzag
12:30 30.09.2022.

Dajte vi nama sagu o britanskoj obavještajnoj, oni sve znaju i nikad ne lažu

Avatar EU-JOHN
EU-JOHN
12:17 30.09.2022.

Oćito je netko utjecajan uz Boga i domoljublje ili za smrzavanje raje spreman ili za puštanje svog plina u vazduh spreman jer ima za to moč, mogučnost i blesavu raju koja to sve nemočno gleda i podržava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije