Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prepucavanja u SDP-u

'Stranka se vodi kao cosa nostra'. Leko: 'Odrekli smo se Račanove ostavštine'

glavni odbor sdp-a
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/7
05.03.2016.
u 11:47

Rasprava je zahuktana nakon što je otkriveno da je vodstvo SDP-a potrošilo čak 1,06 milijuna kuna za organizaciju velikog predizbornog skupa u zagrebačkom Domu sportova.

Današnja sjednica Glavnog odbora SDP-a trebala je biti samo formalnost jer su trebali biti samo verificirane kandidature za predsjednika stranke, članove predsjedništva i Glavnog odbora odbora SDP-a. Ta točka je pošla bez velikih rasprava. Kandidati za predsjednika stranke su Zoran Milanović i Zlatko Komadina, a Duško Polovina Lungo nije skupio dovoljno potpisa pa neće biti kandidat za šefa stranke.

No dvije suprotstavljene struje u stranci - Komadinina i Milanovićeva žestoko su se sukobili na drugoj točki sjednice pri raspravi o financijskom izvješću stranke. Jedna članica Glavnog odbora poručila je šefu stranke Zoranu Milanoviću i njegovim ljudima da se stranka vodi kao 'cosa nostra'. To je bila njena opaska zato što navodno članovi nisu dobili detaljna izvješća prihoda i rashoda po svim lokalnim organizacijama stranke. Rasprava je zahuktana nakon što je otkriveno da je vodstvo SDP-a potrošilo čak 1,06 milijuna kuna za organizaciju velikog predizbornog skupa u zagrebačkom Domu sportova. 

Predsjednik stranke Zoran Milanović održao je vrlo kratki govor na početku same sjednice rekavši da je zadovoljan što rejting SDP-a ne pada i da je stranka ponovo spremna preuzeti vlast. Njegov protukandidat Zlatko Komadina prije same sjednice rekao je kako očekuje da će pobijediti na izborima da su članovi stranke jako motivirani u cijeloj Hrvatskoj, kako očekuje da će ih čak 80 % izaći za izbore za šefa stranke i da je u slučaju pobjede spreman biti i premijerski kandidat SDP-a na idućim izborima kad god oni bili.

Komentirao je i poruke koje dolaze iz Mosta u kojima oni priželjkuju njegovu pobjedu na izborima za šefa stranke, a na pitanje da li je to tako zato što ga vole ili zato što žele i dalje samo ucjenjivati HDZ Komadina je rekao da je drago da ga se smatra kooperativnim te da priželjkuje da se formira vlada lijevog centra. Na pitanje misli li da je moguće da SDP u slučaju njegove pobjede presloži većinu u parlamentu i s Mostom formira novu Vladu Komadina je rekao da se to teško može očekivati, da se to još nikada nije dogodilo u Hrvatskoj i da je poštenije da vladajuća koalicija vrati mandat građanima i da idemo na nove izbore.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Josip Leko, čiji govor nije slušao šef stranke Zoran Milanović jer je u to vrijeme sa svojom ekipom pio piće, rekao je kako se stranka odrekla Račana i njegove ostavštine. 
"Politika provociranja nije dobra, ljudi se ne smiju vrijeđati", rekao je Leko, te dodao da nije siguran hoće li doći na izbornu konvenciju. 

Nakon sjednice Glavnog odbor Leku smo pitali hoće li glasovati za Zlatka Komadinu ili Zorana Milanovića, Leko je izbjegavao izravno odgovoriti, iako smo to pitanje postavili 5-6 puta.

Međutim u svojim odgovorima je spominjao i promjenu iz čega zaključujemo ono što smo i ranije znali, a to je - da će podržati Zlatka Komadinu. 

>>Komadina: Vlada se još nije sastavila pa bi bilo poštenije da vrati mandat građanima

>>Milanović i Komadina počeli bitku za Zagreb

Komentara 55

ST
stefj
12:10 05.03.2016.

Mislim da SDP-u nije problem što su potrošili milijun kuna na predizborni skup, nego je problem što su taj dio potrošili iz stranačke, a ne iz državne blagajne. Npr. Alexa Browna platili su milijune iz državne blagajne i jedan mali ficlek iz stranačke, skoro kompletnu promociju na HRT-u (dnevnik i političke emisije), RTL-u i po novinama platili su građani, jedino što je stranka platila su jumbo plakati. Čak je i Google reklama plaćena preko agencije, a ne iz stranačke blagajne... Uopće ne čudi nabijeni dug od 100 milijardi, uz nabijanje poreza i nameta, pa trebalo je platiti sve te medije, sve te udruge i skupe savjetnike, trebalo je platiti sve te novouhljebljene. Pa samo u policiji je postavljeno 2700 novih rukovoditelja, na HRT-u njih preko 200, npr. APIS se poduplao, HEP nabubrio, Hrvatske vode nabujale itd... Sve to mi plaćamo...

DU
Deleted user
12:08 05.03.2016.

sdp se treba podijeliti na hrvatski dio i dio pod kontrolom beograda koji ce voditi milanovic

MW
milky way
12:56 05.03.2016.

SKH-SamoDrpPartija je roba s greskom iz ``45, a Milanovic je zadnja manifestacija metasSTAZI(Ci)ranog tkiva. Samoraspad je jedina smislena opcija, a poslije mozda neki dvadesetpetogodisnjaci uspiju stvoriti pristojnu socijaldemokratsku STRANKU. (*Ci- kratica od Corporate Identity) ...ha,ha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije