Naslovnica Vijesti Hrvatska

Glavni favoriti za novog ravnatelja policije Željko Prša i Nikola Milina

Kandidirao se i Dražen Vitez koji je na mjesto ravnatelja policije privremeno imenovan odlaskom Marka Serdarevića
24. kolovoza 2017. u 06:50 5 komentara 4904 prikaza
Željko Prša
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Na natječaj za glavnog ravnatelja policije, raspisan nakon što je Marko Srdarević podnio ostavku iz osobnih razloga, javilo se devetero kandidata. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović s njima je razgovarao u utorak, a postoje naznake da bi novog glavnog ravnatelja policije Vlada mogla imenovati na današnjoj sjednici. To bi bilo i logično jer u petak počinju razgovori s kandidatima za šefove policijskih uprava i zamjenika ravnatelja, a tko će oni biti, ministru predlaže upravo glavni ravnatelj policije.

Marko Srdarević Ne smije biti u stranci MUP raspisao natječaj za glavnog ravnatelja policije

Kako je na tom mjestu od Srdarevićeva odlaska privremeno imenovan Dražen Vitez (koji se i sam kandidirao za zamjenika ravnatelja, što je do sada i bio), dogodila bi se paradoksalna situacija u kojoj bi on bio u prilici kao najboljeg kandidata sebi predložiti – sebe. Vitez se, neslužbeno doznajemo, kandidirao i za mjesto glavnog ravnatelja policije, a konkurenti su mu navodno vršitelj dužnosti načelnika PU zagrebačke Željko Prša, načelnik PU krapinsko-zagorske Jakob Bukvić, šef sisačko-moslavačke uprave Marko Rašić, čelni čovjek brodsko-posavske policije Ante Zovak, bivši načelnik Uprave za granicu Nikola Milina, nekadašnji šefovi policije u Splitu Josip Bukvić i Ivan Merčep te zamjenik načelnika u toj upravi Ante Gudelj. Svaki od njih ministru Božinoviću obrazložio je svoje viđenje u kojem smjeru treba ići Ministarstvo unutarnjih poslova. Pitanje koje su u razgovorima za glavnog ravnatelja policije postavljali Božinovićevi prethodnici, a u kojem se od kandidata tražilo da odgovore koga bi, u slučaju da ne budu imenovani, voljeli vidjeti na funkciji za koju se i sami nadmeću, ovoga je puta navodno bilo izostavljeno.

Iako se ne može sa sigurnošću govoriti koga će ministar Božinović predložiti Vladi za novog glavnog ravnatelja policije, na mandat od pet godina, u kuloarima su se kao najveći favoriti prometnuli Željko Prša i Nikola Milina. Još prije nego što je Srdarević podnio ostavku bilo se govorilo da će se takav scenarij odviti (o čemu je Večernji list prvi pisao), a već tada spominjalo se da će ga naslijediti Prša.

Bivši glavni ravnatelj policije Marko Srdarević – koji se na ovoj funkciji zadržao najkraće do sada, tek sedam mjeseci – vratio se u Split. Navodno će u PU splitsko-dalmatinskoj on biti zamjenik načelnika.

Zagreb: 47. sjednica Vlade RH u Banskim dvorima SRDAREVIĆ SMIJENJEN Glavni ravnatelj policije s najkraćim stažem Marko Srdarević NIŠTA SPORNO Srdarević: Uhićenja zbog objava na društvenim mrežama nisu novi trend Andrej Plenković i Davor Božinović Milan Ivkošić Božinović i Plenković za kažnjavanje Thompsona – spremni!

VIP izdvaja za Vas

 • Avatar zagorac2
  zagorac2:

  ako ga ne podrzava Pupovac, Vesnica i Vucic nis od toga

 • Avatar karamarko
  karamarko:

  Steta jovo caruga nije u kombinaciji,sto kaze ralkan.

 • ObrenM:

  Ovaj bar fizicki slici na ravnatelja za razliku od ministra koji vise slici korisniku pucke kuhinje sa nedovrsenom srednjom skolom.