Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Devet kandidata

Glavni favoriti za novog ravnatelja policije Željko Prša i Nikola Milina

Željko Prša
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
24.08.2017.
u 06:50

Kandidirao se i Dražen Vitez koji je na mjesto ravnatelja policije privremeno imenovan odlaskom Marka Serdarevića

Na natječaj za glavnog ravnatelja policije, raspisan nakon što je Marko Srdarević podnio ostavku iz osobnih razloga, javilo se devetero kandidata. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović s njima je razgovarao u utorak, a postoje naznake da bi novog glavnog ravnatelja policije Vlada mogla imenovati na današnjoj sjednici. To bi bilo i logično jer u petak počinju razgovori s kandidatima za šefove policijskih uprava i zamjenika ravnatelja, a tko će oni biti, ministru predlaže upravo glavni ravnatelj policije.

Kako je na tom mjestu od Srdarevićeva odlaska privremeno imenovan Dražen Vitez (koji se i sam kandidirao za zamjenika ravnatelja, što je do sada i bio), dogodila bi se paradoksalna situacija u kojoj bi on bio u prilici kao najboljeg kandidata sebi predložiti – sebe. Vitez se, neslužbeno doznajemo, kandidirao i za mjesto glavnog ravnatelja policije, a konkurenti su mu navodno vršitelj dužnosti načelnika PU zagrebačke Željko Prša, načelnik PU krapinsko-zagorske Jakob Bukvić, šef sisačko-moslavačke uprave Marko Rašić, čelni čovjek brodsko-posavske policije Ante Zovak, bivši načelnik Uprave za granicu Nikola Milina, nekadašnji šefovi policije u Splitu Josip Bukvić i Ivan Merčep te zamjenik načelnika u toj upravi Ante Gudelj. Svaki od njih ministru Božinoviću obrazložio je svoje viđenje u kojem smjeru treba ići Ministarstvo unutarnjih poslova. Pitanje koje su u razgovorima za glavnog ravnatelja policije postavljali Božinovićevi prethodnici, a u kojem se od kandidata tražilo da odgovore koga bi, u slučaju da ne budu imenovani, voljeli vidjeti na funkciji za koju se i sami nadmeću, ovoga je puta navodno bilo izostavljeno.

Iako se ne može sa sigurnošću govoriti koga će ministar Božinović predložiti Vladi za novog glavnog ravnatelja policije, na mandat od pet godina, u kuloarima su se kao najveći favoriti prometnuli Željko Prša i Nikola Milina. Još prije nego što je Srdarević podnio ostavku bilo se govorilo da će se takav scenarij odviti (o čemu je Večernji list prvi pisao), a već tada spominjalo se da će ga naslijediti Prša.

Bivši glavni ravnatelj policije Marko Srdarević – koji se na ovoj funkciji zadržao najkraće do sada, tek sedam mjeseci – vratio se u Split. Navodno će u PU splitsko-dalmatinskoj on biti zamjenik načelnika.

Komentara 5

Avatar zagorac2
zagorac2
08:15 24.08.2017.

ako ga ne podrzava Pupovac, Vesnica i Vucic nis od toga

OB
ObrenM
07:15 24.08.2017.

Ovaj bar fizicki slici na ravnatelja za razliku od ministra koji vise slici korisniku pucke kuhinje sa nedovrsenom srednjom skolom.

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
11:07 24.08.2017.

Steta jovo caruga nije u kombinaciji,sto kaze ralkan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije