Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Papa u BiH

5 glavnih poruka Svetog Oca odaslanih iz Sarajeva

papa franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/16
07.06.2015.
u 10:05

Papa Franjo posjetio je danas Bosnu i Hercegovinu.

1. Mir

Sveta se Stolica raduje svemu što je postignuto u ovim godinama i jamči svoju skrb u promicanju suradnje, dijaloga i solidarnosti, svjesna da su mir i međusobna pažnja u civiliziranom i uređenom suživotu nužni uvjeti za trajan i stvaran razvoj.

2. Dijalog

Prijeko je potreban strpljiv dijalog, pun povjerenja, tako da pojedinci, obitelji i zajednice mogu prenositi vrijednosti vlastite kulture i prihvaćati sve ono dobro u tuđim iskustvima.

3. Europa

BiH je sastavni dio Europe. Njezini uspjesi i drame potpuno se uklapaju u povijest europskih uspjeha i drama, te su u isto vrijeme velika opomena kako bi se uložile sve raspoložive snage da započeti mirovni procesi postanu sve čvršći i stabilniji.

4. Razgovor

Potreban nam je razgovor, otkrivanje bogatstva svakoga od nas, vrednovanje onoga što nas ujedinjuje te doživljavanje razlika kao mogućnost rasta, pritom poštujući svakog pojedinca.

5. Različitost

Svi bismo trebali prepoznati naše temeljne ljudske vrijednosti, kako bismo se uspješno suprotstavili divljaštvu onih koji bi od svake različitosti htjeli stvoriti priliku za nasilje.

>> Stvorimo mir za sve! Treći svjetski rat već traje i vodi se u dijelovima

>> Papa kasnio u predsjedništvo BiH zbog djece

Komentara 11

KR
Krasimir
16:29 07.06.2015.

mozda je politicki bio neupucen, mozda je i on za vas vjerski briljirao, ali ja sam istinu pronasao samo u Islamu..istrazite i vi islam.mozda cete biti fascinirani istinom

DU
Deleted user
11:02 07.06.2015.

E sad, tko će čuti te poruke, to je drugo pitanje. Bojim se da će brzo biti zaboravljene i da će malo tko mariti za njih u stvarnom životu. Odnosno marit će oni koji su po prirodi miroljubivi. A oni su, nažalost, manjina, kako u Bosni tako i bilo gdje drugdje.

Avatar Kristijan Krkač
Kristijan Krkač
10:56 07.06.2015.

Kakav je ovo tekst. Npr. u čemu je razlika između "razgovora" i "dijaloga"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije