Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Germanwings

U Hrvatsku prevezli četiri milijuna putnika

Germanwings
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
25.03.2015.
u 07:10

Lani ih je bilo nešto više od 430.000, a u ovoj godini plan je zaokružiti pola milijuna

Njemački niskotarifni avioprijevoznik Germanwings, u vlasništvu Lufthanse, i te kako je poznat i u Hrvatskoj. Lani se napunilo deset godina od prvog leta Germanwingsa prema hrvatskim zračnim lukama. Početak je u lipnju 2004. bio let Köln – Zagreb, a u proteklih 11 godina taj je avioprijevoznik u našu zemlju ukupno prevezao oko četiri milijuna putnika.

Lani ih je bilo nešto više od 430.000, a u ovoj godini plan je zaokružiti pola milijuna. Germanwings ima i cjelogodišnje letove za Hrvatsku, a od 29. ožujka do 25. listopada s 30 letova spaja Zagreb, Split, Rijeku, Pulu, Zadar i Dubrovnik sa sedam njemačkih gradova. Današnja nesreća u Francuskoj, u kojoj je poginulo 150 ljudi, prva je nesreća zrakoplova Germanwingsa.

>> Uplakani Miljenko Ivanković: Poznavao sam tu djecu, i naši klinci išli su u tu školu

>> Pronađena crna kutija srušenog aviona! Među 150 poginulih dvije bebe i učenici

Komentara 2

MX
Mister X
10:51 25.03.2015.

Kod nas nas nije dugo pao nti jedan po statistici je sada opasno zrakoploviti zrakoplovom .

Avatar Canada
Canada
22:01 24.03.2015.

24 godine star zrakoplov je malo puno i za brod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije