Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gault&Millau

Gastro Oscari: Danijel Đekić je chef 2020. godine

Foto: Gault&Millau Croatia
1/4
05.03.2020.
u 21:15

U hotelu Esplanade okupila se crème de la crème domaće gastroscene, a uz nagrade najboljim chefovima i restoranima predstavljeno je i novo izdanje vodiča Gault&Millau Croatia 2020.

Bio je uistinu dobar osjećaj biti sudionikom gala večere i svečane dodjele godišnjih trofeja Gault&Millau za Hrvatsku, koja se održala u utorak navečer u prepunoj Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade.

Večer je bez sumnje pripala Danijelu Đekiću, chefu restorana Monte, koji je prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia 2020. proglašen chefom godine, a njegov restoran, među ostalim, osvojio je i naslov najboljeg restorana. Sandra i Dane Tahirović iz restorana Zora bila u Splitu i Robert Benzia iz restorana Ganeum u Lovranu osvojili su trofej Veliki chef sutrašnjice 2020.

Trofej Chef tradicijske kuhinje 2020. osvojili su Silvija Horak iz restorana Terbotz u Štrigovi i Tvrtko Šakota, chef restorana Nav u Zagrebu. Trofej Mladi talent godine 2020. osvojili su Floriana Ružić iz restorana San Rocco u Brtonigli i Matija Jagić iz Brokenships bistroa u Zagrebu. Buffet Kamenice iz Dubrovnika nagrađen je trofejom Najbolji POP 2020. Ove je godine dodijeljen i novi trofej Šef sale 2020. koji je osvojio Dragutin Majsak iz restorana Vinodol u Zagrebu. Posebno priznanje za zasluge u promicanju hrvatske gastronomije i slastičarstva osvojila je jedna od najboljih ambasadorica hrvatskog slastičarstva Dragica Lukin iz slastičarnice Villa Soši u Umagu. Najboljim restoranima proglašeni su 360 iz Dubrovnika, Monte iz Rovinja, Laganini iz Palmižane te šibenski Pelegrini.

Gault&Millau Croatia 2020 gastronomski vodič najopsežniji je do sada, a u njemu su predstavljena 202 restorana, 82 POP restorana, 101 vino i 20 hotela. Direktorica Gault&Millau Croatia Ingrid Badurina Danielsson ovaj je vodič opisala kao snažan, postojan i osmišljen da ljubiteljima hrane pruži pouzdane informacije o restoranima.

– Gault&Millau jedan je od dva najprestižnija međunarodna gastronomska vodiča te predstavlja hrvatsku gastroscenu na svjetskoj pozornici, a Hrvatsku kao poželjnu food&wine destinaciju – naglasila je Badurina Danielsson.

Gala večeru sastavljenu od šest sljedova za brojne uzvanike pripremile su Ana Grgić, chefica Esplanadina restorana Zinfandel’s i nositeljica titule Veliki chef sutrašnjice Gault&Millau Croatia 2018. te Francuskinja Coline Faulquier, chefica i vlasnica restorana Signature u Marseilleu i nositeljica titule Mladi talent Gault&Millau France 2017. Nagrađene chefove i restorane pozdravila je i Marianne Lecerf, glavna međunarodna koordinatorica za Gault&Millau.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije