Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miroslav Škoro:
Povratak na članak

'Gašenje mostarskog Aluminija još je jedan udarac opstojnosti Hrvata u BiH'

Poručio je da će kao predsjednik Hrvatske tražiti "da se država odgovorno odnosi prema svome vlasništvu, kako u Hrvatskoj, tako i izvan njezinih granica"

Komentari 92

YI
yoca iz amsterdama
01:23 12.07.2019.

Dr. Škoro je zabrinut za Mostarski aluminij.... Dirnut sam.....

VL
Avatar berija1
berija1
04:28 12.07.2019.

Predizborni populizam, cekamo nastavak:))

VL
CR
cromak
02:03 12.07.2019.

Kolika je mudrost proizvoditi elekticnu energiju?????? ovdje je neko lud ili je lopovska grabez BH politike. Aluminijum mora imati svoju proizvodnju energije za vlastite potrebe.Tu je neretva puna energije prolazi ispred nosa zamo triba zagrabiti ko zna.

VL
LI
lika64
01:09 12.07.2019.

Škoro da li bi ti iz svog džepa plaćao razliku u cijeni megavata struje. Iz mog džepa nema više da tko uzme ni za brodogradnju ni za aluminij u drugoj državi. A što se tiče luke Ploče i umiješanosti u njenom vlasništvu jednog visoko rangiranog člana HDZ-a porijeklom iz BiH, e neka on snosi troškove svojih gubitka, ma nek' motor proda.

VL
DU
Deleted user
02:42 12.07.2019.

Podnaslov članka, kaže da je Škoro:"Poručio je da će kao predsjednik Hrvatske tražiti "da se država odgovorno odnosi prema svome vlasništvu, kako u Hrvatskoj, tako i izvan njezinih granica". Vrhunski humor dostojan svjetskih komičara. Nagradno pitanje glasi: Kakvo to svoje vlasništvo ima Hrvatska u aluminijskom kombinatu druge države?

VL
DU
Deleted user
08:09 12.07.2019.

Škoro je zabriniut za BiH giganta "aluminijum" isto kao i Čović. Dok su se mogli musti glasovi za izbore bilo je aktivnosti kad je trebalo pomoćinon je bio kod Dodika na savjetovanju kaku uništiti posrnulu i raskomadanu BiH. Fuj političari

VL
Avatar Sandinista
Sandinista
06:06 12.07.2019.

Sve što vam je socijalizam ostavio u nasljeđe ste uspjeli upropastiti. Od brodogradnje, poljoprivrede, industrije, pa do zdravstva i evo sad Aluminija. Čudi me da Škoro nije spomenuo"zločinca" Tita koji je odgovoran za osnivanje poduzeća.

VL
SA
samograd
06:24 12.07.2019.

N a slici Škoro ko neki klošar , sav zgužvan i ofucan ko cuger nakon noćnih avantura .

VL
MA
Machak
08:24 12.07.2019.

Mislim.... ovo je smiješno za čuti. Aluminij su upropastili upravo Hrvati. Na kojoj planeti ovaj živi?

VL
JU
Jugonostalgičar
02:59 12.07.2019.

E, moj Škoro, tvoj HDZ i meksikanac Čović koji je za svoju hacijendu promijenio tok rijeke su izvikli stotine milijuna iz Aluminija, a ti ih ne spominješ kao krivce za propsdt. Čak su i Hrvati iz Aluminija najzad progledali, a ti nešto uopćeno laprdaš i još napadaš Federaciju koja je već ulupala stotine milijuna u rupu bez dna dok je Brajković dobio 200000 KM otpremnine za "uspješno" rukovođenje Aluminijem, dok su se direktori razbacivali reprezentacijom, a i radnici imali plaću od 3000 KM dok je plaća u federaciji bila 800 .KM. Gdje tvoja zločinačka HDZ pusti pipke, tu trava više ne raste. A tu tvoju brigu za Hrvate u BiH oksči mačku o rep, ti bi samo da od Kolinde preuzmeš njihove glasove.

VL
MA
max
08:22 12.07.2019.

A zasto bi mi spasavali firmu u BiH? Zato da bi je HDZ i dalje koristio kao bankomat? Sta nismo spasili Šibenski TLM nakon raketiranja JNA, nego ste tamo ugasili proizvodnju aluminija i ukrali njihovu zakupljenu snagu, pa onda tee pare preusmjerili u ercegovinu.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
09:24 12.07.2019.

Dr. Škoro iskazuje oralnu brigu za aluminij. Samo radi njegove informacije da ne srlja, problem tvornice aluminija u Mostaru je barem 10 ako ne i 20 godina. Tvornica je vođenja politički postavljenim i kontroliranim kadrovima koji nisu bili u stanjuu uspostaviti stupanj održivog razvoja da bi tvornica opstala i bila rentabilna i čuvala okoliš. Za proizvodnju aluminija potrebna je glinica koja se dobiva od boksita i jeftina električna struja. Sve industrije aluminija u svijetu su postigle povoljne ugovore s lokalnim dobavljačima električne energije. Preko 50% svjetske proizvodnje aluminija daje Kina, ali je to platila teškim zagađenjima vlastitih gradova, najvećim zagađenjem u svijetu, zbog prekomjerne uporabe ugljena u proizvodnji električne energije. Glinicu najviše pored Kine proizvode Australija i Brazil dok boksit pored Kine i Australije proizvodi Gvineja i Jamaika, Brazil i Indija. Dakle BiH nema niti kvalitetan niti količinski niti boksit niti glinicu. Ako industrija koristi domaći/uvozni nekvalitetan boksit i od toga dobivenu glinicu kasnije je potrebno puno više struje za proizvodnju. To znači da bi za profitabilnu proizvodnju cijena struje trebala biti znatno niža. Kao doktoru ekonomskih znanosti to bi vam trebalo jasno i mogli ste već razmišljati što uraditi u ovom slučaju. Uz to, izvlačenje novaca za potrebe politike iz te tvornice je također siromašilo tvornicu. Populistički nastupi u području ekonomije od doktora ekonomije su beskorisni i samo se gube simpatije.

VL
BA
barbaizamerike
06:11 12.07.2019.

U Hercegovini ima bure ima vode ima sunca i energije ko iz bajke samo je nesto trulo ali neznam sta a ako bura zakaze a Neretva presusi a sunce zade e onda mogu dovest par tisuca jeftinih kineza neka okrecu turbine

VL
Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
08:02 12.07.2019.

Škoro, ta tvornica se nalazi u hrvatskom dijelu Mostara, njome upravljaju Hrvati, Hrvatska je suvlasnik... Prema tome, ako netko ugrožava opstojnost Hrvata u BiH onda su to Hrvati sami. Do jučer su obožavali Čovića jer je rvat, a jučer su ga gađali bocama. Onog trenutka kada shvatimo da nam boljitak neće donijeti nacionalnost nego sposobnost, postat će nam bolje.

VL
Avatar links
links
06:57 12.07.2019.

daj pjevaj i šuti, smiješan si, to je tvoj hdz pa sa njima riješi problem

VL
LA
larala
08:40 12.07.2019.

e moj škoro, ti kao i hdz, više brige vodiš o drugoj državi nego o hrvatskoj a bio bi predsjednik. pomoć hrvatima van granica rh, da ...ali tek kad se u hrvatskoj uvede red...ovako, svi bi vi muzli iz hr a, nitko ne vidi da ljudi koji žive i rade u rh to više ne mogu plaćati. lijepo je pomoći drugima ali pametan čovjek zna da najprije treba pomoći sebi da bi kasnije mogao pomagati drugima.

VL
DU
Deleted user
07:50 12.07.2019.

Daj Škoro ne kakaj. Dosta je bilo pumpanja propalih tvrtki novcem Hrvatskog naroda. Imaju oni svoju državu, svoje hidroelektrane.

VL
LJ
ljeto90
08:22 12.07.2019.

A tko će odgovarati za udar postojanosti Hrvata u Hrvatskoj??????još malo postat ćemo manjina u Hrvatskoj???

VL
Avatar JonnyBrownSmith
JonnyBrownSmith
00:18 12.07.2019.

Ma nema veze, iovako su već svi zbrisali u Zagreb, kao i ti.

VL
Avatar lepihercegovac
lepihercegovac
08:22 12.07.2019.

sada nam je lakše otkad je škoro izrazio zabrinutost...očekuje se tijekom dana i thompsonova zabrinutost...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.