Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkriveni dokumenti

Gadafi financirao Mesićevu izbornu kampanju!

\'gadafi mesic\'
PIXSELL
Autori: Jasmina Popović, Hassan Haidar Diab
01.09.2011.
u 23:50

Reakcija Stjepana Mesića: "Financijski izvještaji moje kampanje javno su objavljeni i dostupni, a iz njih se vidi tko me financirao. Sve su drugo gluposti i utužive konstrukcije!"

Ulazak pobunjenika u zgradu libijske obavještajne službe u Tripoliju otvorio je Pandorinu kutiju koja će zasigurno otkriti velike tajne Gadafijeve suradnje i financiranja pojedinih moćnih političara zapadne Europe, SAD-a te onih s područja bivše Jugoslavije. Među dokumentima koji su nađeni u zgradi obavještajne službe nalaze se i oni o Gadafijevu financiranju francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, talijanskog premijera Silvija Berlusconija, američkog diplomata Davida Welcha te mnogih drugih poznatih imena iz javnog i političkog života na Zapadu. No, spominje se i financiranje pojedinih hrvatskih političkih stranaka, pa i predizborne kampanje bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića.

"Plaćenici su političari!"

Iz dokumenata je vidljivo i da je Gadafi cijelo vrijeme financijski podržavao režim Slobodana Miloševića. Sve to u ekskluzivnom razgovoru za Večernji list tvrdi predsjednik libijske Republikanske stranke za demokraciju i pravdu Farag Abu Alesh, koji nam je na pitanje imaju li detaljne informacije o plaćenicima iz Hrvatske kao iz topa opalio:

– Što me pitate za plaćenike iz Hrvatske koji su došli ratovati za nekakav sitan novac? Njih bih mogao na neki način i opravdati jer su bili spremni dati i život. Pitajte me za dvolične političke plaćenike koji su, na žalost, unatoč tome što su već puni novca, prodali sebe, svoj moral i etiku za šaku dolara. Prema informacijama kojima ja osobno raspolažem, svrgnuti diktator Gadafi financirao je predizbornu kampanju bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, što pokazuju i dokumenti pronađeni u zgradi Gadafijeve obavještajne službe.

Na pitanje ima li dokaze za to, jer ipak su to teške optužbe i kvalifikacije, Farag je rekao: – Stojim iza svake svoje sada izgovorene riječi. Pouzdano znam za Gadafijevo financiranje vašeg bivšeg predsjednika Mesića. Sto posto to tvrdim! Libijski pobunjenici i osloboditelji, kad su ušli u zgradu libijske obavještajne službe u Tripoliju, našli su te dokumente – tvrdi Farag Abu Alesh.

Dokumenti nisu, uvjerava nas, vezani samo za Stjepana Mesića nego i za mnogo drugih političara i poznatih osoba iz cijeloga svijeta.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka

Komentara 341

OB
-obrisani-
09:45 02.09.2011.

Ja bih kao čovjek UMRO OD STIDA,da drge kritiziram,a ja i moja plotička opcija najveći ZLOČINCI u povijesti nas Rvata. ADZe.Odoh u šetnju,tako da nebi ne pomislili da sam odustal od polemike.

Avatar MK
MK
15:26 02.09.2011.

...Mene PravDa podsjeca na onaj Lenjinov Правда

DA
damocles
03:49 02.09.2011.

striko gadafi je legenda nad svim legendama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije