Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA SOFTVER

Gabrijeli Žalac i ostalim privedenima određeno mjesec dana istražnog zatvora

Vinkovci: Kuća u vlasništvu Gabrijele Žalac, uhićene zbog afere Softver
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/8
11.11.2021.
u 20:37

Žalac i još tri osobe sumnjiči se da su oštetili EU i RH za 1,8 milijuna eura.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor Gabrijeli Žalac i trojici njezinih suosumnjičenika. Istražni zatvor svima je određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a Tomislavu Petricu i zbog opasnosti od ponavljanja djela. Tijekom istrage trebalo bi biti ispitano 40-ak svjedoka, a svi su osumnjičenici na ispitivanju u tužiteljstvu iznijeli obranu i porekli djela za koja se terete.

Bivša ministrica Gabrijela Žalac jučer je uhićena zajedno s još tri osobe, među kojima je i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric. Uhićeni su i vlasnici tvrtki Micro projekt i Ampelos Mladen Šimunac te Marko Jukić. Žalac je prenoćila u policijskom pritvoru. Žalac je ranije dovedena na Županijski sud, a istražno ročište je počelo u 15 sati. Malo iza 20 sati stigla je odluka o istražnom zatvoru.

Ured europskog javnog tužitelja priopćio je da je pokrenuo istragu i zatražio istražni zatvor za Žalac, Petrica te poduzetnike Marka Jukića i Mladena Šimunca koje sumnjiči da su oštetili EU i RH za 1,8 milijuna eura.

EPPO je za sve tražio istražni zatvora što je na kraju i određeno, a kao razlog navedena je opasnost utjecaja na svjedoke za sve četvero. Za Petrica je navedena i opasnost od ponavljanja djela.

EPPO je, ne priopćivši identitete uhićenika, izvijestio da je pokrenuo istragu zbog kaznenih djela trgovine utjecajem i zlouporabe položaja i ovlasti te da je četvero osumnjičenika uhićeno u srijedu, na zahtjev Ureda europskog javnog tužitelja.

Video: Sve afere Gabrijele Žalac: Mercedes, vozačka, vjetroelektrane...

 

Komentara 87

MM
Matan matan
21:05 11.11.2021.

Bila je sjajna,kaže premijer🙃🙃

Avatar Lutko😊
Lutko😊
21:16 11.11.2021.

Gabica ne budi tuzna, svako zlo za neko dobro sada fino budes skinula par kg na zatvorskoj hrani.

ZM
zmaček
17:01 11.11.2021.

Softver je sredstvo preko kojeg se izvlači nepripadajuća dobit. Hardver - Mercedes u dvorištu, je nagrada za dobro posložen softver. Pitanje je jedino što ili tko je malware u cijeloj priči.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije