Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za život

Gabrićevi prijatelji: Borac je naš Drago, dobit će i ovu bitku

gabric
Nino Strmotić/Pixsell
24.05.2011.
u 18:03

Slaven Bilić: Molim se da dragi Bog i hajdučko srce pobijede u ovoj utakmici. Samo da se probudi i vrati svojoj obitelji.

Dok smo ispred vrata jedinice intenzivnog liječenja splitske bolnice čekali doktoricu Jadranku Buklijaš, sestre su pokraj nas s još jednog snimanja glave vratile Dragu Gabrića. Leži na krevetu, u induciranoj je komi. Nema nikakvih vidljivih ozljeda, nos je namješten, lijevo oko prekriveno povezom.

Reagirao na podražaje

Snimka CT-a pokazuje, doznajemo, blago poboljšanje. Drago je čak reagirao na neke podražaje, što znači da nije u dubokoj komi.

>>Pogledajte snimku izlijetanja Drage Gabrića

– Stanje je nepromijenjeno. U komi je, na aparatu za disanje. Ništa novo, ostaje nam čekati. Ima krvarenje, nagnječenje mozga skroz dolje nisko, praktički to je produžena moždina. Ružna je lokacija ozljede, tu su vitalni centri. Uspavan je zbog ozljede mozga, tako da se mozak ne napreže. Pravo stanje tek bismo vidjeli kad bismo prekinuli komu i pustili da prođe. Zasad to nećemo činiti, ključni sati su pred njim. Ozljede su opasne za život, njegovo stanje je ozbiljno. Ima nagnječenje jabučice lijevog oka. Njegovo se stanje nije pogoršalo, a to je trenutačno najvažnije. Za sve druge razgovore je prerano – izvijestila je dr. Buklijaš.

Ono što je izvjesno jest to da nikakva operacija zasad ne dolazi u obzir.

Podsjetimo, 25-godišnji hrvatski nogometni reprezentativac u ponedjeljak u 18.20 sati svojim BMW-om X6 na A1, vozeći se prema Imotskom, po skliskoj cesti proletio je kroz ogradu. Već nakon 45 minuta primljen je u splitsku bolnicu, stavljen u umjetnu komu.

S njim u automobilu bio je i njegov najbolji prijatelj, 24-godišnji Ante Đuzel, koji je lakše ozlijeđen. Đuzel je u šoku od nesreće, obitelji i prijatelji mole da ga se poštedi bilo kakvih javnih istupa.

Policija smatra da Gabrić i Đuzel nisu bili vezani, snimke nesreće uzela je od HAC-a, a nalaz vještačenja guma pokazat će kojom je brzinom moćni BMW vozio u trenutku nesreće.

– Istragom je utvrđeno da vozač najvjerojatnije nije prilagodio brzinu vremenskim uvjetima i stanju ceste, zbog čega je na izlasku iz nepreglednog desnog zavoja ušao u lijevi te na kiši izgubio kontrolu nad autom. Potom je prešao iz lijevog traka u desni pa zatim preko zaustavnog traka kroz ogradu, spustivši se na kameno-zemljani nasip osam metara ispod razine kolnika. Vozilo se u padu prevrnulo te je sletjelo na krov. Što se tiče alkotestiranja, kod Ante Đuzela nije utvrđena prisutnost alkohola, dok rezultati nalaza Drage Gabrića, čiji su uzorci uzeti u bolnici, još nisu poznati – kazali su u splitskoj policiji.

Majka shrvana od boli


Odmah nakon nesreće u bolnicu su došli brojni Dragini prijatelji, mama Milena bila je shrvana od boli, otac Tonči zadržao je prisebnost i širio optimizam. Cijela splitska nogometna svita našla se ispred bolnice i sa zebnjom čekala što će liječnici kazati.

U ranim jutarnjim satima u bolnicu su došli splitski gradonačelnik Željko Kerum i Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš.

>>HNS, izbornik i reprezentativci svim srcem uz Dragu i njegovu obitelj

– Šokirani smo ovim tužnim i nesretnim događajem. Drago je primjer pravog sportaša i velikog čovjeka te ćemo biti uz njega i u ovoj najtežoj utakmici do sada iz koje mora izaći kao pobjednik – kazao je Maleš.

Na Facebooku je osnovano više grupa podrške Dragi Gabriću. Poruke koje diraju u srce, deseci tisuća ljudi pridružili su se grupama podrške.

Borba za jedan mladi život bit će dugotrajna, ali svi oko obitelji Gabrić su optimisti.

– Drago je borac, izborio se za nogometnu karijeru, opet će on pobijediti – reče nam jedan od brojnih prijatelja koji bdiju ispred bolnice.

>> Drago Gabrić ozlijeđen u prometnoj nesreći, i dalje se bori za život

Ključne riječi

Komentara 40

BI
bilikamen
19:07 24.05.2011.

Mihac nemoj tako, to se moglo dogoditi i tvom i mom sinu i sinu ili kčerki našeg brata, rođaka ili prijatelja. Stara narodna..........mladost ludost ali sada treba Božja pomoć a onda pamet u glavu. Samo neka ozdravi.

OB
-obrisani-
18:21 24.05.2011.

ja sam velik dinamovac i tvoja nesreća me šokirala,drž se drago i molimo se za tvoj brz oporavak

GA
gary1
18:20 24.05.2011.

prije nekog vremena ste imali sličan slučaj sa Čolakom, j*****a u toj nesreći je poginula djevojka, razapeli ste ga, a sad ista stvar, i to Va

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije