Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna jurnjava na A1

Drago Gabrić ozlijeđen u prometnoj nesreći, i dalje se bori za život

drago gabrić (1)
Foto: Pixsell
1/15
23.05.2011.
u 20:28

Iz splitske su policije potvrdili da Gabrić najvjerojatnije nije prilagodio brzinu.

Prema policijskom izvješću, u 18.20 sati 25-godišnji Gabrić je svojim BMW-om X6 u blagom lijevom zavoju sletio s kolnika, probio dvostruku zaštitnu ogradu i zaustavio se osam metara ispod razine kolnika. U to vrijeme na području Biskog padala je jaka kiša, a prema jednoj priči, Gabrić je na izlasku iz tunela naletio na lokvu koja ga je zanijela.

– Auto je u strašnom stanju, skroz je smrskan – rekao je jedan od mladića ispred splitske bolnice koji je bio na mjestu nesreće.

Gabrić ima teške ozljede glave, u životno je opasnosti. Ima frakturu lubanje i nagnječenje mozga, a zbog nezgodnog mjesta ozljede blizu malog mozga liječnici se nisu odlučili na operaciju nego su prouzročili komu. Čekaju da mladi, snažni sportski organizam sam pobijedi ozljedu.

Suvozač lakše ozlijeđen

Već u 19.05 bio je u splitskoj bolnici, smješten na jedinicu intenzivne njege. S njim u autu bio je i njegov najbolji prijatelj, 24-godišnji Ante Đuzel, koji je lakše ozlijeđen i nakon obrade pušten iz bolnice. Navodno su njih dvojica krenula za Imotski, imali su dogovoren roštilj. Odmah nakon nesreće na A1, desetak kilometara od Splita, kažu očevici, Drago se izvukao iz smrskanog automobila.

Zbog slomljenog nosa krv mu je oblila lice, a on se potužio na bol u rebrima. Nakon nekoliko minuta počeo je gubiti svijest i u splitsku bolnicu primljen je u bez svijesti. Čak su, onako u šoku, uspjeli nazvati prijatelja na mobitel i pozvali ga da dođe kako bi pokupio osobne stvari iz automobila.

Drago je u dobrim rukama

– Preostalo je samo da čekamo. Ključno je idućih 48 sati. Pratimo stanje, u dobrim je rukama – govorila je liječnica tati Tončiju Gabriću, nekadašnjem hrvatskom reprezentativcu i legendarnom vrataru Hajduka.

Dežurni u splitskoj bolnici nisu smjeli davati nikakve službene izjave, to su ostavili za svog šefa dr. Antu Ujevića. Tata Tonči uspio je zadržati prisebnost.

– Treba vjerovati, nadati se najboljem. Nisam još svjestan svega što se dogodilo, ali vjerujem u najbolje. Auto? Nemam pojma, kažu da je hrpa lima – govorio je Tonči Gabrić dok su ga znani i neznani tješili.

Mama Milena sva u suzama, djed Drago rida, brojni prijatelji došli su ispred bolnice i zabrinuto iščekivali vijesti. U bolnicu su iz minute u minutu pristizala poznata lica iz nogometnog svijeta. Među prvima je, u pratnji liječnika reprezentacije i Hajduka dr. Jurice Rakića, stigao pomoćnik Slavena Bilića Aljoša Asanović.

Bilić je bio na putu u Zagreb

Izbornik nije došao u bolnicu, bio je na putu za Zagreb, ali bio je u stalnoj telefonskoj vezi s dr. Rakićem i Asanovićem. Goranu Sabliću o nesreći je javio prijatelj i odmah je pohitao u bolnicu. Stigao je i Splitov direktor Nenad Pralija, vratar Andrija Vuković, stoper Slaven Belupa Kaja Rogulj, pa bivši predsjednik Hajduka Josip Grbić, Tomislav Erceg, reprezentativac Nikola Kalinić, treneri Goran Vučević i Ante Miše, Vlatko Đolonga, Dejan Računica...

– Strašno, strašno – svi su ponavljali s nadom da će Drago, koji se u četvrtak trebao pojaviti na početku priprema hrvatske reprezentacije za utakmicu s Gruzijom, pobijediti u svojoj životnoj utakmici i zabiti gol odluke.

Iz splitske policije su potvrdili da Gabrić najvjerojatnije nije prilagodio brzinu vremenskim uvjetima i stanju ceste.

Ključne riječi

Komentara 52

Avatar GLAVNISUDAC
GLAVNISUDAC
22:19 23.05.2011.

Da, vezan ide doma a ne vezan ( ako drugi nego nogometaš ) u bolnici. Mislim da ti dečki nisu zreli za auto do npr.tridesete (ili samo u pratnji trenera !)

N2
n2y
23:55 23.05.2011.

@23.05.2011. u 22:47h bomba je napisao/la: auto nije imao zadnju vuču već 4x4 radi se o X6, ostaje pitanje jel bio svezan ili nije..

Avatar feudalac
feudalac
23:51 23.05.2011.

Komentirao sam kako se svakome može desiti ovakva nesreća i da ne treba od toga praviti cirkus a admin đ.... me izbrisao. No dobro ako je on sretan i ja sam. Nego htio sam reći kako je BMW opasan automobil i zbilja bi ga se mladi neiskusni vozači trebali kloniti. To nije sportski auto iako tako izgleda, siguran sam da Bilić vozi Opela, polako i sigurno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije