Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u Međimurju

Gađali kamenjem službena vozila, tukli se s policajcima, ozlijeđeno i dijete

Policija
Foto: Petar Glebov/PIXSELL/Ilustracija
03.01.2019.
u 11:37

Dvojica policajaca su ozlijeđena, a teške ozljede zadobilo je dijete pogođeno u glavu kamenom koji se odbio od policijskog vozila

Na Novu godinu u Međimurju su u nekoliko navrata napadnuti policijski službenici. Dvojica policajaca su ozlijeđena, a teške ozljede zadobilo je dijete pogođeno u glavu kamenom koji se odbio od policijskog vozila.

Nakon dojave o krađi goriva u Pušćinama 1. siječnja oko 15 sati u Kuršancu je pronađeno vozilo koje odgovara opisu iz te krađe. Vozač (25) se isprva nije htio zaustaviti na svjetlosne i zvučne signale službenog vozila, da bi potom ipak stao i pješice se dao se u bijeg.

Policajci su ga sustigli i u tom je trenutku do njih dotrčao suvozač iz tog vozila, 28-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca, i fizički ih napao, nakon čega su obojica, i on i vozač, pobjegli. Ubrzo su pronađeni i uhićeni koordiniranim djelovanjem policijskih službenika interventnih jedinica policijskih uprava međimurske i varaždinske. I vozač, koji nema vozačku dozvolu, i suvozač, bili su pod utjecajem alkohola.

– Pregledom u Županijskoj bolnici Čakovec utvrđeno je da je dvoje policijskih službenika zadobilo tjelesne ozljede. Također je utvrđeno da je 25-godišnjak prilikom bijega zadobio tešku tjelesnu ozljedu, a 28-godišnjak tjelesne ozljede – kažu u PU međimurskoj.

Naknadno je utvrđeno je da je 25-godišnjak tog dana poslije 15 sati u Kuršancu sudjelovao u prometnoj nesreći. U zavoju je izgubio nadzor nad vozilom, sletio s ceste, udario u dvorišnu žičanu ogradu i potom pobjegao.

U Kuršancu je, što je također povezano s tim događanjima, 32-godišnjak na ulici bacao kamenje prema službenom vozilu, a jedan se kamen odbio od vozila i pogodio u glavu dijete koje je zadobilo teške ozljede i zadržano na liječenju u Županijskoj bolnici Čakovec. Tog dana to nisu bili jedini napadi na međimurske policajce.

U romskom naselju Piškorovcu maloljetnik je oko 12.15 sati bacio nekoliko kamena na policijsko vozilo. Incident se dogodio prilikom uhićenja pijanog 21-godišnjaka koji je drvenim predmetom prijetio dvojici policajaca.

– Kad su se policijski službenici udaljavali s uhićenom osobom u vozilu, maloljetnik iz skupine okupljenih građana je na službeno vozilo bacio nekoliko kamena i oštetio ga - kažu u policiji.

Nepoznata osoba je, osim toga, u blizini u zrak ispalila i nekoliko hitaca iz nepoznatog oružja. Pronađena je jedna čahura streljiva kratkog vatrenog oružja. Kriminalistička istraživanja oko pucanja iz oružja se nastavljaju.

Komentara 10

LI
liliZG
12:00 03.01.2019.

što više razmišljam to mislim da je zapravo vrlo lako naplatiti štetu od manjine kojoj ne smijemo spominjati ime, ... dakle, vozilo oštećeno tako i tako , to košta toliko , za toliko se smanjuje iznos socijalnih i ostalih naknadaa koje dobiva dotični delikvent koji je oštetio vozilo i kraj priče.. vrlo jednostavno...

ZA
Zagy154
13:12 03.01.2019.

Dobro kad bu se vise stalo na kraj cigojnerima

AO
ante.oreskovic75
14:51 03.01.2019.

Dragi Romi zašto pravite svinjarije kad više niste cigani?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije