Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja s NoW-om?

G. Brown: Nikada nisam odobrio da se izvještava o mom sinu

'British Prime Minister Gordon Brown arrives for a press conference in central London, on April 19, 2010. Britain is dispatching Navy ships to help bring home its nationals stranded by the closure of
'LEON NEAL'
11.06.2012.
u 13:30

Bivši britanski premijer tvrdi da nikada nije prijetio Rupertu Murdochu kako će se obračunati s njim zbog gubitka potpore

Iz novina su me stavili pred gotov čin i nikada nije bilo govora o tome da sam ja odobrio priču o zdravstvenom stanju svoga sina, kazao je bivši britanski premijer Gordon Brown svjedočeći pred istražiteljima koji pokušavaju rasvijetliti skandal koji je nanio štetu medijskom mogulu Rupertu Murdochu i zbog kojega je ugašen jedan od najčitanijih i najdugovječnijih tabloida u Velikoj Britaniji – News of the World. Istražno vijeće posvetilo se vezi između političara i medija pa je nakon dvotjedne stanke nastavilo u revijalnom tonu i nakon svjedočenja Tonyja Blaira na red je došao Gordon Brown.

Tadašnja urednica tabloida tvrdila je pred istražnim vijećem kako je Brown odobrio objavljivanje priče o svom sinu Fraseru i njegovoj borbi s cističnom fibrozom, no bivši premijer još je jednom to zanijekao te naglasio kako mu se zdravstvena ustanova koja se brinula o stanju njegova sina ispričala jer se smatraju krivima za "curenje informacija", javlja BBC.

Bivši premijer ispitan je i o odnosu sa samim Murdochom koji je pred istražnim vijećem tvrdio da mu je Brown prijetio kako će krenuti u borbu protiv njegovih medija nakon što se News Corp. okrenuo konzervativcima i prestao podupirati laburiste. Brown je zanijekao takve optužbe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije