Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zastupnik batinić:

'Odluka Predsjedništva HNS-a o nesuradnji s HDZ-om nije konačna'

Patrik Macek/PIXSELL
07.06.2017.
u 14:05

Predstavnik talijanske nacionalne manjine poručio premijeru da želi nove izbore...

Dok se u sabornici održavao aktualni sat, na hodnicima parlamenta nastavila se razvijati priča o skupljanju 76 ruku za parlamentarnu većinu. 

U sabornici su oporbeni zastupnici, uključujući i Mostove, rešetali premijera Andreja Plenkovića i tražili ga da pokaže ima li većinu u parlamentu.

– Hvala, predsjedniče Sabora bez većine. Ovo je farsa, govorimo o Vladi bez četiri ministra i većine – kazao je Mostovac Miro Bulj te pozvao predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da mu dâ stanku, no Jandroković mu je nije odobrio. 

1/45

Najnoviji zaplet (ili rasplet) situacije dogodio se nakon izjave zastupnika talijanske nacionalne manjine Furija Radina koji je pozvao premijera da raspiše nove izbore, a rekao je da govori uime cijelog Kluba nacionalnih manjina.

Jedino su rješenje novi izbori, što prije, to bolje. Cijeli Klub nacionalnih manjina također to misli – poručio je Furio Radin za RTL.

Dodao je kako je trenutačna situacija "potpuni kaos" i da se nada brzom raspletu pat-pozicije.

Saborski zastupnik HNS-a Milorad Batinić rekao je da odluka Predsjedništva o nesuradnji s HDZ-om nije konačna, već je donosi Središnji odbor.

– Ja ne znam kako će Središnji odbor odlučiti – rekao je i dodao kako je moguće da Središnji odbor odluči drukčije.

>>Sve o preslagivanju Vlade čitajte OVDJE

Komentara 29

ST
stric5
13:54 07.06.2017.

...furio izađi na izbore sa općom listom , pokaži broj glasova sa svojim imenom identičan broju glasova ostalih 143 svojih kolega pa u toj situaciji istupaj u Hrvatskom Saboru .... a ne kao do sada izabran sa 1000 glasova uzurpirašš prava i uživaš u privilegijama nakaradnog ( po pitanju izbora zastupnika iz redova nacionalnih manjina ) izbornog zakona...

Avatar southman
southman
13:48 07.06.2017.

U čije ime ovaj govori ???

AO
ante.oreskovic75
13:50 07.06.2017.

Nevjerojatno tko si sve neće dozvoliti da uređuje odnose u ovoj zemlji!Sad eto digić ima priliku poslušati savjet vugleca!Divota nema što!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije