Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SUDJELOVAO SAM U NESPORAZUMU'
Povratak na članak

Frka-Petešić: Premijer ih nije razriješio, ja sam ih nazvao. Možda nisam bio jasan u razgovoru

– Novi sastanak znanstvenog Savjeta nije dogovoren. Javit ću im se. Vidjet ću što će biti nakon razgovora sa svima – rekao je Frka-Petešić o radu Savjeta

Komentari 85

RU
Rusvaj
13:55 08.12.2020.

A gdje je u toj priči onaj "Đikan"...... Nema

VL
Avatar Becarina
Becarina
15:13 08.12.2020.

Eto ti znanstvenika! Treba im prevoditi, najbolje nacrtati.

VL
Avatar jambo
jambo
14:13 08.12.2020.

Bez politikanstva ne ide ni kad se radi o zivotima ljudi, , svud opozicija i skupljanje poena.!

VL
Avatar jambo
jambo
14:21 08.12.2020.

Ravnozemljaci nepismeni za usporediti Hrvatsku s drugim drzavama koje nemaju HDZa, oprostimo im glupe dosjetke". Nek SDP sa opozicijuom osnuje svoj "stozer da se nasmijemo.

VL
ED
edvardl
14:09 08.12.2020.

Ovo je Đikićevo maslo, on jednostavno želi (kao i SDP, samo destrukciju) još od kad je tvrdio da je bivši ministar Barišić, plagirao doktorat, a kad je to onda demantirano, na ovaj, svakodnevni i nepodnošljiv način, želi biti prisutan. Ako je neki znanstvenik, ne kužim, kaj nema drugog pametnijeg posla, nego samo svakodnevno komentirati....zašto ne komentira mjere u Njemačkoj, gdje je isto ili slično stanje kao i kod nas???

VL
OS
osijek68
16:04 08.12.2020.

Nismo jedina drzava u kojoj vlada nesklad i nered u vezi i struke stozera i politike. Zapravo u vecini je tako. Prvo je dubiozno prenosenje ovlasti, a time i odgovornosti , u donosenju krucijalnih odluka po drustvo, s politike i parlamenta na nekakav stozer. Mislim da je politika trebala imati informacije struke koja je u sjeni, a odluke je trebalo donositi politicki kroz saborsku raspravu i verifikaciju. Trenutno se dogadja nevjerojatna kakofonija u medijskim istupima "struke" i "znanstvenika" i posvemasnja izgubljenost stozera koji se nalazi izemdju kamena (znanost) i nakovnja (politika). Osobito je razocaravajuca uloga struke, posebice epidemiologa, koji mjesecima ponavljaju istu stvar koju znamo i bez njih (eksp. rast zarazenih je matematika napr.) ili mijenjaju stavove i misljenje (Djikic) itd. Ne treba nam prometni strucnjak svaki dan napominjati da ako ostanemo zakljucani u kuci necemo stradati u prometnoj nesreci. Ali tko ce onda prevesti brasno iz mlina u pekaru? Ne treba zaboraviti ni svojevrsni sukob interesa kod znanstvenika cija istrazivanja financiraju vlade i sto crnji scenarij za buducnost oni predoce, to vise love za projekte. Lako je biti politicar i glumiti elitu u briselskoj ili inoj fotelji, potpisivati bezvezne konvencije i rezolucije, obecavati bolju buducnost, dizati ruku i ne snositi nikakvu odgovornost za neispunjeno. Na muci se poznaju junaci i takvog junaka/lidera nema puno. Ako uopce u moru populista i sarlatana

VL
DU
Deleted user
16:20 08.12.2020.

Vladi donose tisuću savjeta kojekakvi savjetnici, bez ikakve osobne odgovornosti, a vlada treba donijeti odluku(kao i svaki menadžer i za to snositi odgovornost). Dakle savjetnici savjetuju i ne snose odgovornost, a vlada prihvaća ono što misli da je najbolje ii za to snosi odgovornost. Kada savjetnici žele glumiti vlast i mobingirati vlast onda trebaju isti tren dobiti "nogu" jer za to nisu ovlašteni ni izabrani na izborima.

VL
Avatar markoii123
markoii123
11:38 09.12.2020.

Zanimljivo je da smo uvjerljivo najgori u EU a ovo iz pilot-biro stožera i dalje trkeljaju po svome slušajući partijske zadatke a ne znanstvenike koji itekako imaju što reći o ovoj pandemiji.

VL
MK
MKinkognito60
17:21 08.12.2020.

Tih 5 znanstvenika a još najmanje dvojica već tri mjeseca sabotoraju stožer tako što na sjednicama znanstvenog vijeća govore a u javnost plasiraju često potpuno suprotne zaključke, obično ih šalju upravo poslije zaključaka sjednica i već unaprijed sabotiraju. Svaki znanstvenik odnosno onaj koji se bavi znanstvenim radom, a nemaju svoju proizvodnju ili bolnicu u ovom slučaju imaju sponzore za rad. Neki sponzori su poznati a neki su tihi sponzori. Sponzore se mora zadovoljiti na neki način ili novostima-pronalscima iz znansvenog rada ili osigurati prolaz na tržište gdje rade. Đikić je jedan od tih koji želi proboj na Hrvatsko tržište nekim proizvodima svojih sponzora. Već nekih 15 godina pokušava zavladati znanstvenom scenom u Hrvatskoj i svaki uspjeh Hrvatskih znanstvenika na nekom zbabstvenom području pokušava u javnosti učiniti bezvrijednim. Po drugoj strani želi dovesti nekog tihoh ulagača za svoj račun u Hrvatskoj kako bi prodavao biološke pripravke za potrbe medicine. Vrlo vjerovatno ima prste u propadanju imunološkog tavoda, jer otkad se počeo širirti po medijima u hrvatskoj gasi se jedna po jedna prozvodnja u imonološkom zavodu. Zdnje što je uništeno su preparati i proizvodi iz krvne plazme koje je veliki dio propao upravo radi kao znansvenih ocjena koje su ugasile certifikate sigurnosti jedan imunolog kojeg upravo teoretičari zavjera časte je veliki suradnik upravo Đikićev.

VL
TO
ToTu
14:29 09.12.2020.

Što sendv čari dislajkaju za sendvić?

VL
SA
santek
20:14 08.12.2020.

Kako pametnjakovići sada tvrdite da je situacija ozbiljna a svi gotov svi i sve oporbene stranke ste izbore zagovarali u Studenom da je vlada na silu izbore htjela u 7 mjesecu. Sad se tek vidi ta niti znate niti ste sposobni predvidjeti da će kada zime dođe virus biti jači i brže se širiti. Kako niste tada kao znanstvenici kazali što je dobro a što nije nego sada šaljete apel vladi kao da ste svije stvorili i da se svijet oko vas vrti

VL
SC
Serious_Callers_Only
15:30 08.12.2020.

Znamo tko je fašnik ove godine.

VL
Avatar nosac
nosac
16:04 08.12.2020.

Plenković opet uhvaćen u laži

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
16:37 08.12.2020.

tko vodi ovu državu premijer ili glasnogovornik?

VL
ST
stefj
15:05 08.12.2020.

Eh, koja kukavica taj Plenković. Kao i s Ribićem... Jedino pokazuju mišiće na privatnom sektoru. Zato i jesmo zadnji u EU. Ništa novo u Hrvatskoj...

VL
ME
Meter
16:52 08.12.2020.

Šef (predstojnik?) Ureda predsjednika vlade, radi nešto bez znanja i naredbe gosp. Plenkovića? Zanimljivo...

VL
Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
19:56 08.12.2020.

To sve govori o nesposobnosti ove vlade,da se bori s ovom iznenadnom bolescu,jer vlada je totalono u rasulu,i samo se gleda,da se ostane na celu drzave,pa i samim izbacivanjem komponetni strucnjka za ovu bolest,pokusva se stvoriti jednopartijski nsistem kao u Jugoslaviji,i da se slusa samo vrhuska vlasti,a ljudi neka umiru.

VL
VI
vidum
12:59 08.12.2020.

Z.H.D-u ne treba nitko tko ima više od 4 razreda i kvocijent inteligencije veći od broja cipela. Gotovo zaboravih, posebno su nepoželjni oni sa mrvicom poštenja.

VL
MA
marco75
13:26 08.12.2020.

Sad se očigledno vidi da sve konce u vladi drži g. "Izolirani". Ne zna se tko pije ali se zna da oboljeli plaćaju životima zbog njihovog neznanja. Gdje li je premijer našao likove kao što su Marko i Frka.

VL
VL
vlada1
13:01 08.12.2020.

Govorilo se da smo zemlja radnika,poljoprivrednika i poštene inteligencije ako takve još ima,intelektualci su proglašavani neprijateljem, i sad sa takvog puta ne skrećemo.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.