Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isplanirala ubojstvo

Frizerka SMS-om ljubavniku javila kada da bombu baci na supruga

10.12.2014., Varazdin - Djelatnici policije na Zupanijski sud u Varazdinu priveli su Valentinu Brunec i njezinog ljubavnika kojeg je nagovorila da pokusa bombom ubiti njezina supruga pokraj Koprivnice.
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
09.03.2015.
u 12:14

Kako je Valentina Brunec isplanirala ubojstvo supruga i oca svoje djece

Hrvoje Brunec (36) iz Koprivničkoga Ivanca s nervozom očekuje današnju odluku Županijskoga suda u Varaždinu o tome hoće li se njegova supruga Valentina Brunec (38), osumnjičena da je naručila Hrvojevo ubojstvo i njegov nesuđeni ubojica Nikola Laboš (35), poljoprivrednik iz obližnjega mjesta Srijema, naći na slobodi. Danas im istječe istražni zatvor, a s obzirom na težinu djela koje im se stavlja na teret – kvalificirani, teži oblik pokušaja ubojstva – tužitelji će vjerojatno zatražiti produljenje pritvora.

Istraga o eksploziji koja je selom nadomak Koprivnice odjeknula u nedjelju, 8. prosinca, prošle godine nekoliko minuta nakon ponoći još nije dovršena, ali je radna verzija istražitelja navodno dobro potkrijepljena dokazima.

Poruka glasila: Tu je

Prema njoj, Valentina je nagovorila svoga ljubavnika da ubije Hrvoja, oca njihovih dvojice sinova. Bombu su zajedno nabavili nekoliko mjeseci prije napada. Kobne večeri Nikola je čekao da se Hrvoje vrati s posla iz male tvornice za proizvodnju papirnih vreća u Drnju.

"Tu je!" navodno je sadržaj SMS poruke koju je Valentina poslala Nikoli, što je jedan od glavnih dokaza koji tereti ljubavnike. Nikola, sakriven u susjednome dvorištu, sekundu poslije na Hrvoja je bacio ručnu bombu koja mu je pala tik pod noge. Liječnici su poslije kazali kako je čudom preživio – spasile su ga radničke cipele s pojačanjima. Ipak, teško mu je ozlijeđena potkoljenica desne noge.

Nekoliko dana poslije, u bolnici nakon operacije, Hrvoje je novinarima rekao da ne vjeruje onome što je policija tada već priopćila, da sumnja kako je ubojstvo naručila njegova supruga, a pokušao ga izvršiti njezin ljubavnik. Je li se danas uspio pomiriti s tako strašnom mogućnošću?

– O tome u ovome trenutku ne želi razgovarati. Još se oporavlja od teških ozljeda, ide na fizikalnu terapiju i ne može hodati bez štaka – poručio je član uže obitelji s kojim smo razgovarali. No, dok će fizičke ozljede kad-tad zacijelili, sa psihičkima se nije lako nositi.

Još ne razmišlja o rastavi

– Možete misliti kako mu je. Sa sinovima, od kojih jedan ide u šesti razred osnovne škole, a drugi u prvi gimnazije, ide na psihološke tretmane – kazao je naš sugovornik. Krešimir Kraljic, Hrvojev odvjetnik, kazao je da postoji još svjedoka koji će se u istrazi ispitati, a provode se i vještačenja. I on drži da će Državno odvjetništvo zatražiti produljenje pritvora za Valentinu Brunec i Nikolu Laboša.

– U ovome trenutku najvažnije je da se on oporavi, za građanske stvari bit će vremena – odgovorio je na pitanje je li Hrvoje možda zatražio da se pokrene postupak rastave braka. Mještani su poznavali obitelj Brunec kao skladnu i idiličnu. Svi se pitaju što je Valentina, frizerka zaposlena u mjesnom salonu, vidjela u Nikoli koji ju je navodno opsjedao na poslu, i što ju je to nagnalo da i pomisli na ubojstvo supruga. 

>> 'Šogoricu nisam htio ubiti, kriknula je pa sam ispalio metak u nju od straha' 

>> Frizerka nagovorila ljubavnika da baci bombu na supruga

Komentara 18

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
13:16 09.03.2015.

Bilo bi zanimljivo čuti komentar onih baba koje se svako malo oglase te pljuju po muškarcima i proglašavaju ih zlostavljačima, naravno, neki to i jesu, međutim, nikako da izgovore parolu "stop nasilju nad muškarcima", ovaj slučaj je za svaku osudu, mada će se naći neka fufica koja će to opravdavati

KH
Khala
13:46 09.03.2015.

@sjeverozapad Apsolutno je za svaku osudu bilo kakvo nasilje nad zivim bicem, neovisno o spolu. Kao zena, osudjujem ovu zenu. A vi biste se trebali malo zapitati nad sobom kad ovako javno, nicim izazvani, zene nazivate "fufama"...to sve govori o vama!

DU
Deleted user
14:46 09.03.2015.

pa ti sada imaj ljubavnicu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije