Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZOLIRANI SLUČAJEVI

Frizeri i kozmetičarke poskupili: 'Spadamo u luksuzne djelatnosti, postoje usluge koje je bitnije korigirati'

Šišanje i feniranje u frizerskom salonu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
09.01.2023.
u 10:22

Povećanje cijena nije vezano uz uvođenje eura, već zbog inflacije i troškove energenata, ustvrdila je Antonija Tretinjak iz Ceha frizera i kozmetičara.

Brojni građani nezadovoljno su primijeti rast cijena namirnica i usluga. Antonija Tretinjak iz Ceha frizera i kozmetičara izjavila je nije došlo do generalnog povećanja cijena nego su se cijene mijenjale zbog rasta inputa.

“Stoga nema potrebe za generalnim vraćanjem cijena. Koliko sam, čula, Inspekcija je bila kod nekoliko kolegica i nisu našli ništa sporno”, rekla je Tretinjak za N1.

Komentirajući dizanje cijena za 10-20 posto u pojedinim salonima, navela je da su to izolirani slučajevi.

VIDEO: Tko više zarađuje? Ovo su prosječne plaće hrvatskih obitelji i u zemljama u našem susjedstvu

 

"Došlo je do korekcije cijena, neke su usluge poskupile, neke pojeftinile. Nama s 1. siječnja dobavljači šalju nove cijene i mi prema toga korigiramo finalnu cijenu”, objasnila je.

Napomenula je kako frizerski i kozmetički saloni spadaju u luksuzne djelatnosti.

"Ni frizeri ni kozmetičari nisu neka prijeka potreba pa ne vidim zašto se na nas digla pompa oko cijena. Postoje neke usluge koje je bitnije kontrolirati. Vidimo i da lanci koji će ipak korigirati cijene da će to tek biti 1. veljače”, rekla je.

Objasnila je kako povećanje cijena nije vezano uz uvođenje eura, već zbog inflacije i troškove energenata.

“Kada Vlada predlaže promjenu cijena ako ne 1. siječnja, jer mi tada dobivamo nove cjenike. Troškovi poslovanja rastu, da subvencije puno pomažu, ali cijena struje nije jedino što opterećuje poduzetnike. Može se jednostavno provjeriti koliko je neki materijal koštao prije mjesec dana, a koliko od 1. siječnja”, rekla je Tretinjak.

VIDEO: Istražili smo koje kovanice kune najviše vrijede na tržištu. Jedna se prodaje za 130 eura, imate li je doma?

Komentara 2

KU
kuramela
11:50 09.01.2023.

Šišanje postaje luksuz ? Pa nije baš da vaši frizeraji imaju 5 zvjezdica. Idemo žene, opalite im bojkot, bojajte se kući.

LI
liliZG
11:24 09.01.2023.

dakle kada ti dođe inspekcija i izda ti kaznu ti uz žalbu na nju možeš priložiti ulazni račun (koji ima i porezna uprava na URAi koji su svi dužni slati), i tamo se lijepo vidi isti ulazni proizvod prošle godine prošli mjesec i ove godine ovaj mjesec, i na taj način dokazati da poskupljenje nije bilo bez veze.... ili kak bi narod rekel , čist račun duga ljubav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije