Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

Friško smeće tvrtki kojoj su u općini Davor rekli ‘zbogom’

'12.01.2010., Varazdin - Varazdinsko smece jos uvijek nema rijeseno zbrinjavanje pa se pakira u velike bale Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
22.03.2013.
u 11:02

Oporba smatra da smeće treba zbrinjavati gradski komunalac Varkom, koji sve "gleda kao statist"

Na vrlo vjerojatno posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u ovom sazivu varaždinski su vijećnici jučer odlučili da varaždinski novonastali otpad ide Univerzalu, dok će balirani otpad zbrinuti zajednica ponuditelja Ce-za-r, Komunalac Davor te Eko flor plus.

Vodi se podzemni rat
Oporba smatra da varaždinski otpad treba zbrinjavati gradski komunalac Varkom, a ne privatne tvrtke. - Svi problemi s otpadom u Varaždinu nastaju kada se smeće oduzima od Varkoma – kazao je Ivan Jenkač (HSLS) s kojim se slaže i nezavisni vijećnik Robert Podolnjak. - Privatne tvrtke grebu se za naše smeće, dok naš komunalac Varkom to sve gleda kao statist. Oko smeća se vodi podzemni rat – kazao je Podolnjak. Gradonačelnik Goran Habuš je pak zaključio da se Varkomu javljanje na ovakav natječaj ne isplati(!). Na pitanje ima li Varkom dozvolu za odlaganje otpada u Općini Davor, Habuš je odgovorio da ne zna, iako je dan prije na konferenciji za novinare kazao kako je još prije nekoliko mjeseci doznao da Varkom ima dozvolu za odlaganje otpada u toj općini. S druge strane, Habuš je potvrdio da je  Univerzal u srijedu izgubio dozvolu o odvozu otpada u Općini Davor, no to ga ne ni malo ne zabrinjava.
- Ova dozvola ne utječe na koncesiju. Ako neće voziti otpad u Davor vozit će negdje drugdje – kazao je Habuš, no bez odgovora na pitanje gdje. Unatoč svemu, prijedlog o

odabiru Univerzala je prošao, kao i onaj o davanju koncesije za balirani otpad zajednici ponuditelja Ce-za-r, Komunalac Davor te Eko flor plus.

Bale pak idu u Davor

Oni su inače jedini od šest ponuđača koji su predali potpunu dokumentaciju za natječaj vrijedan 110 milijuna kuna. Po ponudi, balirani bi otpad trebao biti zbrinut u roku od 120 dana po cijeni od 1.003,03 kune s PDV-om na odlagalištu Baćanska na području općine Davor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije