Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulizivanje

Friščiću nagrada za životno djelo u Podravini! Predlagatelj - HSS...

'11.02.2011., Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, Zagreb - Josip Friscic, predsjednik HSS-a.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
23.02.2011.
u 22:30

Predložila ga 22 građanina predvođena dožupanom Ivanom Palom i Brankom Hrgom, gradonačelnikom Križevaca

Josip Friščić, potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik HSS-a, u rodnoj je Koprivničko-križevačkoj županiji predložen za nagradu za životno djelo. Odluku će donijeti Županijska skupština, a predlagatelj je skupina od 22 građanina, predvođena članovima HSS-a, od kojih je "nositelj" liste dožupan Ivan Pal, a tu je i križevački gradonačelnik Branko Hrg.

Friščića su predložili i neki od koprivničkih liječnika te ravnateljica koprivničke bolnice Gordana Slavetić (HSS), ali i neki gospodarstvenici.

– Predložio sam ga jer je naš čovjek, Podravec, na čelu državne stranke i zaslužio je tu nagradu – kazao je Julio Kuruc, predsjednik uprave Podravske banke.

Obrazloženje zašto je predložen proteže se na četiri stranice, a piše da je svojim radom dao doprinos u unapređenju gospodarstva, zdravstva, školstva, humanitarnih djelatnosti, sporta. Kao pročelnik, župan, a neko vrijeme i član NO-a Podravke, zauzimao se za opstanak velikih gospodarskih subjekata. Nagrada za životno djelo je oko 40.000 kuna.

Komentara 82

DE
deoderi
22:43 23.02.2011.

Ma najbolje ga odmah za maršala!

MI
mirluk
09:18 24.02.2011.

Covjek bez boje ukusa i mirisa...a stranka trgovacko drustvo.

FR
frka1
23:11 23.02.2011.

Super, nagrada za životno djelo i marš u penziju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije