Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANJO VARGA

Ništa nije otkrio iako tvrdi da 'ne želi robijati za druge'

Franjo Varga
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
15.05.2019.
u 21:48

Varga prije i nakon gotovo trosatnog ispitivanja nije htio komentirati svoj dolazak i tijek razgovora s istražiteljima.

Gotovo tri sata proveo je Franjo Varga, optužen u aferi SMS, jučer na ispitivanju u USKOK-u u Zagrebu, a tužiteljima ništa novo nije obznanio, suprotno vlastitim pompoznim najavama u medijima da će otkriti pravu istinu i reći tko mu je dao spornu SMS prepisku u slučaju Zdravka Mamića jer “ne želi robijati za druge”. Nije nikoga ni teretio.

Razgovor je, podsjetimo, sam zatražio još koncem travnja, a prošlotjedni je sastanak, dogovoren u osječkom tužiteljstvu, propao jer njegov odvjetnik zbog obveza u Zagrebu nije stigao na vrijeme u Slavoniju.

Varga i Curić pušteni na slobodu

“Nikoga danas nije teretio”

S obzirom na to da se u USKOK-u zadržao satima, novinare je zanimalo i jesu li možda razgovarali o nagodbi.

- Ne, nije bilo riječi o nikakvoj nagodbi. Raščlanjivali smo vještačenje, a kako se ono proteže na oko 400 stranica, dugo smo se zadržali. Pokušali smo vidjeti što je konkretno vještačeno, na koji način, do kakvih se podataka došlo... Riječ je o prvom postupku, u kojem je optužnica potvrđena, o drugome nismo ništa razgovarali, jer o njemu nemamo ni saznanja – rekao nam je Vargin branitelj Mario Poljak. Varga nije bio raspoložen za izjave ni prije, a ni poslije susreta s tužiteljima.

– Zatražili smo razgovor kako bismo se lakše pripremili za prvo ročište, zakazano za 11. lipnja na Županijskome sudu u Osijeku, i bolje postavili obranu. Ništa novo nije otkriveno, Franjo Varga nikoga danas nije teretio – ustvrdio je Poljak.

Na upit zašto je Varga ipak odustao od namjere da kaže sve što zna o SMS-ovima u slučaju Mamić, i je li to utjecaj njega kao branitelja, odgovorio je: - Ne, ne, idemo korak po korak, radimo sve kako treba da pripremimo kvalitetnu obranu. Na novinarsko pitanje što kaže Varga o transkriptima objavljenima u tjedniku Nacional, koji se odnose na Milijana Brkića, i jesu li vjerodostojni, Poljak je kazao da oni nemaju nikakvih saznanja o tome.

– To što je objavio taj tjednik očito je došlo od nekog drugog. Jesu li ti napisi vjerodostojni, s obzirom na to da se u njima spominje i Varga, ne mogu reći jer nismo vidjeli taj spis – istaknuo je. Odbacio je, pak, navode da je Franjo Varga prisluškivao ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Prvo odluka o obrani

Na opasku da je Varga tvrdio da će “otkriti puno toga i zatresti cijelu državu”, Poljak je kazao da će se to dogoditi, ali prvo moraju raščlaniti sve podatke i odlučiti kako će posložiti obranu.

– Kompliciran je to postupak. I ne, dolaskom na ispitivanje u USKOK moj branjenik nije htio nikome poslati javnu poruku – zaključio je. Nešto ranije, Vargin dolazak u USKOK komentirao je i glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić. - Samo bih želio naglasiti da je DORH i prije reagirao na njegove zamolbe ili zahtjeve za iznošenje obrane ili svoje istine, i mislim da je ispitivan četiri ili pet puta – kazao je.

Komentara 12

KO
Kopreinitz
18:03 15.05.2019.

Svaki dan ga ispitivaju, ispitajte Jelinica iz Nacionala, odakle mu informacije koje objavljuje, brze cete stici do informatora.

DU
Deleted user
15:06 15.05.2019.

dok se ne riješi esemesanje između brkića i bivše supruge sve su istrage stale,od ratnih zločina do gospodarskog kriminala. samo po prioritetima.

CV
cvikcange
12:36 15.05.2019.

Djeco, tako će te izgledati nakon višegodišnje uporabe bijelo žute kombinacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije