Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Varga u iskazu osim o Mamiću govorio o Brkiću, Karamarku i Todoriću

Brkićeva kuma, koji je također u istražnom zatvoru jer je Vargi dojavio da je pod mjerama, Blaža Curića, opisao je kao čovjeka za vezu sa Zagrebom
26. studenoga 2018. u 09:13 26 komentara 2300 prikaza
Franjo Varga
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/4

Informatičar Franjo Varga koji se od uhićenja u aferi SMS nalazi u istražnom zatvoru, u istražnom iskazu progovorio je, osim o svom odnosu sa Zdravkom Mamićem, i o suradnji s bivšem predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, zamjenikom Milijanom Brkićem, ali i nekadašnjim vlasnikom Agrokora Ivicom Todorićem. U broju od ponedjeljka ovu vijest donosi Jutarnji list

Franjo Varga Afera lažni SMS Sud prvo odlučio Vargu sprovesti u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu, a sad je nalog povukao!

U iskazu istražiteljima koji su ga ispitivali zbog sumnje da je izradom lažnih SMS-ova u slučaju Mamić odgovoran za sprječavanje dokazivanja Varga je, među ostalim, kazao da je suradnik FBI, ali i Karamarkov čovjek od povjerenja. Za Karamarka je, navodno, "pisao dio programa HDZ-a", "vodio neke istrage vezene za članove HDZ-a", a dao mu je i "dokaze" da je HDZ zbog APISA na izborima "zakinut za nekoliko mandata".

Varga tvrdi da je pomogao da Brkiću ne uzmu diplomu

Zamjeniku predsjednika HDZ-a Milijanu Brkiću Varga je, kako je kazao, istraživao "jednu njemu blisku osobu", a kazao je i da mu je pomogao "da mu ne oduzmu diplomu" istraživši profesore koji su odlučivali o Brkićevu slučaju plagiranja diplomskog rada i na e-mail im poslao "rezultate te istrage".

Prema svim dosadašnjim teorijama, cilj je afere Milijan Brkić Slučaj Varga Meta afere SMS bio je Plenković? Curi i dalje iz istrage PNUSKOK-a

Kazao je i da ga je savjetnik predsjednice Republike Vlado Galić tražio da pomogne Brkiću oko diplome, ali i da je preko servera uputio prijetio bivšoj predsjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Daliju Orešković kako bi tijelo kojem je bila na čelu odlučila protiv Karamarka.

Varga je kazao da je novac koji je dobio od Mamića u aferi SMS utrošio na kuću, alii da ga je Todorić sam angažirao, dok je on lagao da je napravio naručeno, a zapravo je cijelo vrijeme igrao kompjuterske igrice.

Veza sa Zagrebom – Blaž Curić

Brkićeva kuma, koji je također u istražnom zatvoru jer je Vargi dojavio da je pod mjerama, Blaža Curića, opisao je kao čovjeka za vezu sa Zagrebom.

Galerija - Blaž Curić

Franjo Varga
1 / 5
Blaž Curić

Bivšega policijskog informatičara Vargu sumnjiči se da je u postupku koji se vodio protiv bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića, njegova brata Zorana Mamića, bivšega Dinamova direktora Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara na osječkome Županijskom sudu izradio lažnu SMS prepisku između bivšega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednog suca koji je u tom predmetu bio član sudskoga vijeća, a po kojoj je Cvitan prije objave prvostupanjske presude pritiskom na suca tražio da donese osuđujuću presudu.

>>  Pogledajte što je Milijan Brkić rekao nakon ispitivanja u DORH-u

Osim toga tužiteljstvo tvrdi da je Varga, prije izrade pisanog otpravka osuđujuće presude, protiv koje se može podnijeti žalba Vrhovnom sudu, izradio novu lažnu korespondenciju o navodnom utjecaju na suce Vrhovnog suda koji bi odlučivali o žalbi okrivljenika kako bi je predao Zdravku Mamiću s namjerom da je on iskoristi u žalbenom postupku.

Zbog sumnje da je Vargi dojavio da je pod istražnim mjerama i da mu se sprema uhićenje, u istražnom je zatvoru i Blaž Curić, vozač potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića te kum zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića.

>> Pogledajte kronologiju afere lažnih SMS-ova

Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja
  • Artukovic:

    Suradnik FBI ....a neispituje ga SIS,Vons ili billo koja druga tajna policija? Kome vi prosipate maglu......amateri novinarski

  • ivan.lorkovic.zg:

    Nas normalne Hrvate ne zanima ništa osobno o Vargi. Nas zanima samo slijedeće: a). Varga je hakirao državne institucije i svi majlovi si istiniti dokaz i postoje ILI SU POSTOJALI kao izvornik na mjestu "zločina", ili b). VARGA JE FORMIRAO ... prikaži još!AO LAŽNE MEJLOVE I PRODAVAO IH NAIVCIMA KAO "PRAVE".

  • Gustirna:

    Prestala je udba proizvoditi sms-ove pa se prebacila na price sto prica varga...i naravno nikoga ne interesira jel to istina...jer oni koji to proturaju drmaju hrvatskom...