Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proglašen krivim

Frani Vlahušiću uvjetna za napad na policajca

Frano Vlahušić
Foto: Facebook
1/3
11.05.2016.
u 07:07

Sin gradonačelnika Dubrovnika Frano Vlahušić u postaju je priveden nakon tučnjave ispred noćnog kluba “Team” u središtu Zagreba.

Zbog incidenta u policijskoj postaji u svibnju 2014., kada je pijan na staklena vrata gurnuo policajca Gorana B. pri čemu je on razbio staklo i zadobio više reznih rana po rukama, Frano Vlahušić (24), sin dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića, jučer je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno osuđen na godinu dana uvjetno uz rok kušnje od tri godine. Na izricanju presude Vlahušić se nije pojavio.

Za razliku od prvog postupka, kada je sutkinja smatrala da gradonačelnikov sin policajca nije namjerno gurnuo, već je posrnuo, nova raspravna sutkinja Sanja Nola smatra da je mladi Vlahušić postupao s namjerom. Gradonačelnikov sin u I. policijskoj postaji završio je zbog remećenja javnog reda i mira nakon što se potukao ispred noćnog kluba Team u Kačićevoj ulici gdje je, prema vlastitim riječima, prethodno s prijateljima popio dvije do tri boce viskija.

Vodili ga na triježnjenje

U postaji je napuhao 2,19 promila, a tijekom prekršajne obrade nije bio agresivan, što su policajci i rekli na sudu. Problem je nastao kada su mu pokušali objasniti da treba prenoćiti u jedinici za zadržavanje.

– Nema šanse da ću ja biti tu 12 sati, nisam kriv, što mene vodite – počeo je tada negodovati Vlahušić dok su ga policajac Goran B. i vježbenik Petar M. vodili prema jedinici za zadržavanje pridržavajući ga za ruke.

Niz olakotnih okolnosti

Vlahušić je na sudu tvrdio da je tada posrnuo i slučajno gurnuo policajca, no policajci su svjedočili da se odjednom naglo trznuo i odgurnuo Gorana B. Kako do tog trenutka nije bio agresivan, policajac nije očekivao takvu reakciju pa je pao na staklena vrata. Pritom je zadobio višestruke rezne rane na desnoj ruci, a na sudu je kazao da je imao čak 22 šava.

– Unatoč visokom stupnju alkoholiziranosti, zbog čega je bio smanjeno ubrojiv, mogao je upravljati svojim postupcima. Namjera mu je bila spriječiti službenu osobu u obavljanju dužnosti – rekla je sutkinja Nola.

Za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi predviđena je kazna od jedne do osam godina zatvora, a sutkinja Nola mladiću je izrekla uvjetnu osudu zbog olakotnih okolnosti, a to su mlađa životna dob, neosuđivanost i visok stupanj alkoholiziranosti.

Komentara 30

OP
opančar
07:34 11.05.2016.

a tak to ide kod nas, vidi se da dečku nedostaje kramp da ga se pošalje malo da kopa tunel kroz velebit, to bi za njega bila najbolja rehabilitacija.

Avatar Matija22
Matija22
07:21 11.05.2016.

haha pričeka tri godine pa opet može policajca napast pa nikom ništa

DU
Deleted user
08:29 11.05.2016.

Kakv otac takav sin,zakon vrijedi samo za one koji ga nemogu kupiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije