Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE ZA INCIDENT

Vlahušićev sin policajca napao nakon tri boce viskija

Frano Vlahušić
Foto: Facebook
07.05.2016.
u 21:43

Frano Vlahušić priveden je sa 2,7 promila nakon tučnjave ispred noćnog kluba

– Nema šanse da ću ja biti tu 12 sati, nisam kriv, što mene vodite – vikao je, prema optužnici zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva, Frano Vlahušić (24), sin dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića, u I. policijskoj postaji u svibnju 2014. nakon što je priveden zbog remećenja javnog reda i mira. S više od dva promila alkohola u krvi, mladi Vlahušić tada je policajca Gorana B., koji ga je vodio do jedinice za triježnjenje, snažno odgurnuo nakon čega je policajac polomio staklo na vratima i pritom se teško ozlijedio. 

Tužiteljstvo je Vlahušića optužilo za prisilu prema službenoj osobi, a na prvom suđenju nepravomoćno je oslobođen optužbe. Sutkinja Općinskog kaznenog suda, naime, smatrala je da kod Vlahušića nije postojala namjera da spriječi službenu osobu u obavljaju službe, već da je riječ o spletu nesretnih okolnosti osobito stoga što je i vještak potvrdio kako pri takvoj koncentraciji alkohola u krvi osoba teško koordinira svoje pokrete. Međutim, ta je presuda ukinuta i predmet je vraćen na novo suđenje.

Mladi Vlahušić, ozlijeđeni policajac i drugi svjedoci jučer su se stoga ponovno saslušavali na sudu i to pred novom raspravnom sutkinjom koja će svoju odluku je li gradonačelnikov sin kriv za incident u policijskoj postaji objaviti u utorak. Mladić je, inače, u postaju bio doveden nakon tučnjave ispred noćnog kluba Team u Kačićevoj ulici u kojem je prethodno, prema vlastitom iskazu na prvome suđenju, s prijateljima popio dvije do tri boce viskija. Budući da je bio vidno pijan, napuhao je više od 2,7 promila alkohola, policajci su ga prije odvođenja sucu za prekršaje vodili u sobu kako bi se otrijeznio i tada je počeo negodovati.

>> Vlahušićev sin optužen za prisilu prema službenoj osobi

>> Sin dubrovačkog gradonačelnika zadržan u pritvoru, prijeti mu 8 godina zatvora

Komentara 64

DU
Deleted user
22:19 07.05.2016.

Kladim se da im je rekao: "Znate li vi tko sam ja?"

ZG
zgrio
21:53 07.05.2016.

popeglat će tata

DU
Deleted user
22:00 07.05.2016.

Bravo za ugled HNS-a njihova djeca nisu kao djeca HDZ-a, ova daleko više loču.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije