Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Islam i Zapad
Povratak na članak

Francuzi se protive referendumu o zabrani gradnje džamija

Kad bi referendum bio raspisan sada, 55 posto Francuza izjasnilo bi se protiv zabrane gradnje džamija, a njh 45 posto bilo bi za zabranu.

Komentari 22

OB
-obrisani-
17:52 03.12.2009.

bravo france

VL
OB
-obrisani-
17:15 03.12.2009.

Treba referendum za zabranu gradnje svih vjerskih objekata. Ne sluze nicemu a ako ih je negdje malo neka rade u tri smjene...nije zabranjeno moliti se Bogu u nocnoj smjeni!!!

VL
MM
Mladen Miletić
15:18 03.12.2009.

LAŽ je da se Francuzi se protive referendumu o zabrani gradnje džamija.

VL
OB
-obrisani-
15:29 03.12.2009.

neka raspišu referendum i onda će vidjeti pravi postotak, ovo su nagađanja.

VL
OB
-obrisani-
18:47 03.12.2009.

Pazi ovo diže se džamija u Strasbourgu najjačem uporištu Francuskih nacionalista , kakva je to šamarčina i tragedija !

VL
OB
-obrisani-
19:39 03.12.2009.

Nevjerojatno, svaki dan uzroni neki novi islamski misionar koji poziva na prijelaz sa kršćanstva na islam... Sve stranice u kojim se govori o džamijama i islamu pune su radikalnih struja koje bi silom ljude preveli na islam .... Evo kakoko Pajserčić Hrvatima poziva: \"svi koji se okrenu pravom putu bit ce docekani i od allaha i od svih nas rasirenih ruku a svi oni koji to ne zele doci ce i njihovo vrijeme\"..... Meni ovo izgleda kao prijetnja a Vama...Ja sam se prepoznala u ovoj drugoj grupi... Kako i kada će doći moje vrijeme, Pajseru?

VL
OB
-obrisani-
19:55 03.12.2009.

Tajna To je ono vrijeme koje moze prepoznati u Darfuru, ili na stadionima u Afganistanu gdje su talibani vrsili preodgoja afganistanskih zena i to javnim pogubljenjima, a ako im ne budemo tako blizu, onda nam oni obezbijede ono vrijme kojee i te kako pamte ljudi iz Madrida, Londona ili New Yorka. Eto to je otprilike vrijeme koje nama predvidja meteorolog pajsercic mu u straznjici, a naravno meteorologiju prakticira gledajuci u fildzan! Pozdrav, odoh malo uzivati u nogometu i tako se zastiti od ovih zelenih vanzemaljaca!

VL
OB
-obrisani-
14:58 03.12.2009.

Prema SIFO, u cijeloj Svedskoj bi glasovalo ZA 26 %, a protiv zabrane gradnje 74 % Svedjana ... U gradu Malmö, gdje je najvise muslimana, ZA zabranu bi glasovalo 50 % ...

VL
BT
bili-tartuf
14:59 03.12.2009.

ma mora Francuska vlada tako reagirati na prijedlog-\"fracuza\",...inacé opet paljenje visé tisucá auta ..itd.

VL
OB
-obrisani-
14:46 03.12.2009.

Pa nije ni čudo kad pravih Francuza u Francuskoj nema više od 30 % !

VL
OB
-obrisani-
15:26 03.12.2009.

I sifi kada će da bude to glasanje u Švediji i dali će ga ikad biti ??

VL
OB
-obrisani-
17:07 03.12.2009.

Super!!! Sto se onda plasite sprovesti referendum???!!! Referendum je istinski glas naroda i demokracije i zbog cega politicari brane ljiudima izjasnjavanje ovom demokratskom metodom?! Kao i u HR. Hajde neka daju na referendum arbitrazni sporazum sa Slovenijom. Malo morgen. Politicaricari znaju da bi izgubili utakmicu i zato narodu ne dozvljavaju referendum i jos pri tome ti isti politicari glume demokrate?! Svicarska je jedina direktna demokracija na svijetu i kapa dole za takvo uredjenje. Zato nisu niciji sluge nego svoj na svome i jos svi zele kod njih cuvati solde! Na nivou cijele Europe postoji konsenzus medju narodima da je islamizacija sotonizacije Europe. Neka na isti datum provedu referendum u svim europskim drzavama. Neka cuju glas naroda i neka politicari postuju taj narod sluzeci mu a ne tako sto im zacepe usta! Politicari kur*e, mnogo nas kostate

VL
Avatar trunchbull
trunchbull
17:10 03.12.2009.

Francuzi su svoju povijesnu priiliku za deislamizaciju prokockali 2002. godine u drugome krugu predsjedničkih izbora. Jbg. za nešto dobiti moraš nešto i žrtvovati. Problem je bilo antieuropejstvo i anticionizam. Odmah se na noge digoše EU i Izrael.

VL
VU
Vukovar91
17:56 03.12.2009.

Logicno protiv zabrane su Arapi..ima ih dosta... Francuzi? Sve je pomjesano.izmjesano o Engleskoj necemo ni pricat a Njemacka je pokrajina Turske! Dobro je napisao i istinu izrekao,trunchbull!

VL
OB
-obrisani-
18:31 03.12.2009.

POZOR!!!!!! Do skroz drugacijih reuzltata u Francuskoj, dosao je jedan od najprestiznijih instituta za javno mnijenje koje se zove Ifop!!!!!!!!! Najnovija anketa koju je proveo Ifop pokazuje: u Francuskoj skoro svaki drugi Francuz izjasnio se protiv izgradnje minareta, cak icak i dzamija!!! Protiv minareta izjasnilo se 46 odsto ucesnika ankete, njihovu izgradnju podrzalo je 40 odsto, a 14 odsto se nije izjasnilo. Sto se tice izgradnje dzamija u Francuskoj, protiv nje se izjasnilo 41 odsto anketiranih, 19 odsto je podrzava, 36 odsto kaze da je indiferentno i 4 odsto se nije izjasnilo. VL bih preporucio neka izstazivanje TV Canal+ zamijeni ovim Ifop, jer TV Canal+ nije novisna dok je institu Ifop jedan od najperstiznijih u Francuskoja ako ne i u Europi i jos je uz to apsolutno neovisan u svojem djelovanju odnosno istrazivanju javnog mnijenja! Pitam se tko je ove \"obojene\" i uljepsanje rezultate naruco ko TV Canal+ , a tko li je nakon toga te fingirane rezltate narucio kod VL?! VL upisi se u neovisne medije i objavi ono sto je istina i sto je novisna institucija Ifop istrazila i objavila! Unaprijed zahvalni na istinitim informacijama!

VL
OB
-obrisani-
19:07 03.12.2009.

Dzamija u Rijeci Naravno, nisam mogao propustiti taj povijesni dan za sve pripadnike muslimana u ovome dijelu Europe. Naprosto sam osjećao da takvoj svečanosti moram i sam prisustvovati. Naravno, sa sobom sam u srcu ponio sve svoje davne mrtve, ii sve prijatelje raštrkane diljem svijeta, daleko od svojih domova, džamija i grobova, da barem u meni predahnu na mjestu gdje će, za ramazana, ramazanski kandilji osvjetljavati daljine Učke, Cresa i Krka, i odbijati se od plave površine najljepšeg mora na svijetu, a odatle, kao svjetlost, osvjetljavati tamne dubine mora i nepregledne ljepote Svemira. Dok smo moj prijatelj Baki i ja pronašli pravi put do mjesta gdje je jučer svečano položen kamen temeljac i time označen početak izgradnje Džamonjine džamije u Rijeci, već je buduće gradilište bilo pretrpano brojnim vjerskim i političkim uglednicima i građanima islamske vjeroispovijesti. Znatiželjan, kakav već jesam prošetao sam s fotoaparatom cijelim gradilištem, gdjekad se jedva probijajući kroz brojne znatiželjnike. Snimio sam više od 100 fotografija i, poslije žestoke i vrlo stroge selekcije izabrao ove koje su tu da bih vam, barem ovako, dočarao kako je bilo lijepo i radosno, a kako će biti... e to valja još pričekati, ali ne i sumnjati. Ovo je moja dokumentarna priča o polaganju kamena temeljca za Riječku džamiju.

VL
OB
-obrisani-
19:32 03.12.2009.

Pajserčić Hrvatima ...(miroljubivi nick) jesi li ti muslimanski misionar ili glas ialama ?

VL
MA
maraton
21:25 03.12.2009.

Pajsercic - Ćine se da si dobija svinjsku gripi i pazi da ne pređe na riječkog imama.Čuja san da su u Rijeci one crne svinje koje su još gore i ako budeš zločast bit će gadno.Samo nastavi a nemoj se ćuditi ako se desi pizdarija.A pitaj svoje obrijane di in je najlipše i u kojen zagrljaju?Uvik govore da in je najdraži cili a ne polovni.

VL
GA
gabriela
08:59 04.12.2009.

uopće ne vjerujem u ovu anketu. još jedna u nizu izmišljenih za potrebe mira i reda u zemlji. da se raspiše referendum, garantirano bi zabranilo i minarete i džamije. a ti pajser, i tebi slični, pa koji vam je??? Islamm nije nešto što se može uvesti na silu, pa zar ti Bog u Kuranu ne govori baš to? Ja ne razumijem da ste u stanju prisiljavati nekog da pređe na islam, čisto forme radi, i onda da imate hrpu licemjera oko sebe, umjesto da budete pravi muslimani i svojom čašću, lijepim primjerom i humanošću dovučete ljude k islamu. Ma, katastrofa.

VL
Avatar Bjesomar
Bjesomar
09:27 04.12.2009.

Nije se za cuditi rezultatima te ankete kad je vec pola stanovnistva francuske arapskog porijekla. Jug francuske ima vise dzamija i minareta nego u maroku i alziru zajedno. U Marseilleu ima toliko alziraca da se vise francuski ne moze ni cuti.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.